Σάββατο 10 Απριλίου 2010

«Τσάκισε» το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ

Χάρις σ' ένα ξέσπασμα στς αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ, επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας του Περιστερίου με 82-67 και πήρε προβάδισμα στη μάχη για την κατάκτηση της έκτης θέσης.Εξαιρετικό το ντεμπούτο του Ντελινινκάιτις, που συνέβαλε τα μέγιστα στο να φτάσουν οι Θεσσαλονίκεις στην εύκολη νίκη, πετυχαίνοντας 17 πόντους με 3/4 τρίποντα και επισκίασε την πολύ καλή εμφάνιση του Γκρέγκορι, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους.

Ο Χάμοντς (17π.) προσπάθησε από το Περιστέρι, με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο ο Ρις Γκέινς, χωρίς ωστόσο να δώσει λύσεις στην ομάδα του.

Διπλό το κέρδος της νίκης για τον ΠΑΟΚ, αφού κάλυψε τη διαφορά της ήττας του με τρεις πόντους, στο ματς του α' γύρου στο Περιστέρι και πλέον, η κατάληψη της έκτης θέσης, που οδηγεί μακριά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην α' φάση των play-off, εξαρτάται από αυτόν.

Συγκινητικές στιγμές μετά το τέλος του α' ημιχρόνου, όταν ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, τίμησε τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς για την προσφορά του στην ομάδα.
Ντέρμπι στην αρχή

Με τους Μονρό και Γκρέγκορι να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-2, αλλά το Περιστέρι απάντησε με τους Μπράμος και Χάμοντς, για να έρθει το ματς στα ίσια (10-10) στα μισά της περιόδου.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (15-19), την οποία οι Θεσσαλονικείς κάλυψαν γρήγορα και με το τρίποντο του Ντελινινκάιτις, οι δύο ομάδες πήγαν στη διακοπή με το σκορ στο 22-22.

Στο β’ δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με το ματς να πηγαίνει και πάλι πόντο-πόντο. Στο 15’, ο νεοαποκτηθείς Λιθουανός, με νέο τρίποντο έκανε το 29-26, αλλά ο Χάμοντς απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπορεί να ξεφύγει, ένα ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δίλεπτο, έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στο +6 (39-33) χάρις σε δύο γκολ-φάουλ, των Γκετσέφσκι και Χέλιγουελ.

Αυτή ήταν και η διαφορά με την οποία πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να ευστοχεί στην τελευταία φάση του ημιχρόνου σε μία βολή και να διαμορφώνει το 40-34.

Πάτησε «γκάζι»

Με το ρυθμό που «έκλεισε» το ημίχρονο μπήκε ο ΠΑΟΚ, στη γ’ περίοδο. Παίζοντας υποδειγματική άμυνα και με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, όπου έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ο «δικέφαλος», ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι.

Στο 24’ με καλάθι του Γκρέγκορι, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά διψήφιο νούμερο (47-36) και λίγο αργότερα (27’) ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους (58-36), με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τρέχουν ένα σερί 13-0.

Αυτό «έσπασε» με το τρίποντο του Μπράμος, ενώ ο Νέλσον λίγο αργότερα έκανε το 58-41, που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, το Περιστέρι, προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, μείωσε σε 58-46, ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0. Αυτό όμως, ήταν ότι περισσότερο μπορούσαν να κάνουν, αφού με ένα νέο ξέσπασμα ο «δικέφαλος του βορρά» έφερε και πάλι τη διαφορά στο +21 (73-52) και έφτασε εύκολα στο τελικό 82-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 58-41, 82-67

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 14(1), Χέλιγουελ 2, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Καλές, Ντελινικάιτις 17(3), Δεμερτζής 5, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 3, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11, Γκετσέφσκι 10(1).

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 17(1), Αγαδάκος 6, Παπανικολόπουλος 10(2), Μάντζαρης Β., Μπράμος 13(2), Γκέινς 4, Μάντζαρης Α., Μαργαρίτης 2, Νέλσον 7(1), Τσιάκος 6, Άρνολντ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: