Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Γυναικείο πόλο

Ο Ολυμπιακός έδωσε τη δική του μάχη κόντρα στην Οριζόντε Κατάνια, στον μικρό τελικό του Τσάμπιονς Καπ στην Κέρκυρα, έφτασε κοντά στην υπέρβαση, αλλά γνώρισε την ήττα με 13-12 και κατέλαβε την 4η θέση. Οι ερυθρόλευκες άργησαν 24 ώρες... Γιατί αν παρουσίαζαν το πρόσωπο που έδειξαν κόντρα στον θρύλο της γυναικείας υδατοσφαίρισης, Οριζόντε και απέναντι στην Κίνεφ Κίρισι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχαν πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς τις ήθελε ο Χάρης Παυλίδης, όπως ακριβώς έχουν μάθει να παρουσιάζονται σε όλους τους αγώνες τους. Κοιτάζοντας στα μάτια την πολυνίκη του θεσμού έμοιαζαν με ομάδα που ξέρει από μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έδωσαν τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Αν και τα ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω ήταν και πάλι χαμηλά για την ελληνική ομάδα, αυτή τη φορά λειτούργησε ιδανικά η άμυνα, «εξαφανίστηκε» η Χιλ ενώ οι επιθέσεις ήταν πιο οργανωμένες, αν και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Αν βοηθούσαν και τα... δοκάρια, τα οποία σταμάτησαν αρκετές φορές τις ερυθρόλευκες, αλλά και οι ξένες παίκτριες του Ολυμπιακού, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Όπως και να έχει όμως, ο Ολυμπιακός είχε όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης ομάδας, στοιχεία που τα αποκάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επανάληψη και περισσότερο στην τελευταία περίοδο, όταν απείλησε την Οριζόντε, προσπαθώντας να στείλει το ματς στην παράταση.

Από το 6-3 βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής στο τρίτο οκτάλεπτο (7-6), ενώ στην τελευταία περίοδο αν και ήταν πίσω με τέσσερα γκολ διαφορά (12-8), οι Αβραμίδου (5 συνολικά τέρματα, δύο εκ των οποίων στα τελευταία λεπτά) και Τομάσκοβιτς κόντεψαν να κάνουν ζημιά στις Ιταλίδες μειώνοντας σε 13-12 κι αφού νωρίτερα η Ουένγκερ είχε σκοράρει για την ομάδα της. Το λάθος όμως της Ψούνη στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα και το κλέψιμο των αθλητριών της Κατάνια χάρισαν την 3η θέση στο συγκρότημα του Πιερλουίτζι Φορμικόνι.

«Τη μισή απόδοση να πιάναμε...»

Ρεαλιστής ο Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και το παιχνίδι μας. Δεν είχαμε καμία σχέση με χθες, ειδικά στο 3ο οκτέλεπτο. Αν είχαμε αυτή την απόδοση χθες, έστω και τη μισή, με την Κίνεφ θα είχαμε περάσει στον τελικό. Όμως ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά από εκεί που δεν υπήρχαμε στο χάρτη βρεθήκαμε εδώ. Συνεχίζουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

Ολυμπιακός-Οριζόντε Κατάνια 12-13.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 3-2, 6-5
Ολυμπιακός: Μανωλιουδάκη 3, Αντωνάκου 2, Αβραμίδου 5, Τομάσκοβιτς 2
Οριζόντε Κατάνια: Ντι Μάριο 3, Βίλα 3, Ραντίκι 2, Μιτσέλι 1, Χιλ 2, Γκαριμπότι 1, Ουένγκερ 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: