Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Μέσι: "Ωραιότερα τα γκολ με Ρεάλ & Χετάφε"

http://www.sport24.gr/ast/cov/me/messi_2010_4_10_13_3_35_b.jpgΟ Λιονέλ Μέσι απειλεί να καταρρίψει το δίλημμα "Πελέ ή Μαραντόνα" και να καθιερωθεί αυτός ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, φορτώνοντας με γκολ τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλο σε όλες τις διοργανώσεις, γεγονός που τον έχει κάνει ως το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στο χώρο της "στρογγυλής Θεάς".Μετά μάλιστα από το τρομερό "καρέ" που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ και ενόψει του clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" που θα κρίνει εν πολλοίς το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στην Ισπανία, ο 22άχρονος Αργεντινός άσος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εταιρία στοιχημάτων "Betfair" που είναι χορηγός των "μπλαουγκράνα", με τις ερωτήσεις να προέρχονται από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκειά της (δόθηκε λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο "Καμπ Νόου') ο "Λίο" έδωσε πάρα πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις: για το επικείμενο ντέρμπι με τη Ρεάλ, τον αντίπαλο που προτιμά στον τελικό του CL, τα ωραιότερα τέρματα στην καριέρα του, την Αργεντινή και τη Βραζιλία, τον Γκουαρντιόλα, αλλά και τους Ρούνεϊ, Μιλίτο, Ετό και Ροναλντίνιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι:

Ποιος θα ήταν ο ο τελικός των ονείρων σου;

Το μοναδικό πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να βρεθώ στον τελικό με τη Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα όλοι οι αντίπαλοι έχουν την ίδια αξία.

Αντίπαλοι από τη Serie A και την Premier League: ποιος είναι ο παίκτης που σου έχει κάνει μεγαλύτερη αίσθηση από αυτά τα δύο πρωταθλήματα;

Στην Premier League δεν υπάρχει κάποιος που να συγκρίνεται με τον Ρούνεϊ, που να είναι δηλαδή τόσο σημαντικός για την ομάδα του και για την εθνική του ομάδα. Όμως η φετινή χρονιά του Ντιέγκο Μιλίτο στη Serie A είναι εντυπωσιακή. Όπως πάντα μάχεται για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, σκοράρει ένα σάκο γκολ, και το παιχνίδι του είναι απαραίτητο για την Ίντερ. Κάνει κάτι πολύ σημαντικό.

Στην Ίντερ υπάρχει επίσης ο πρώην συμπαίκτης σου Ετό και ο Ροναλντίνιο είναι στην άλλη πλευρά του Μιλάνου. Πως βλέπεις την προσαρμογή τους στο ιταλικό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι ο Σαμουέλ τα πηγαίνει καλά. Η αλήθεια είναι ότι τον δύσκολεψε λίγο να προσαρμοστεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο και να κατανονήσει τις διαφορές σε σύγκριση με το ισπανικό. Είναι όμως ένας τόσο σημαντικός παίκτης που κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Ο Ροναλντίνιο επίσης πηγαίνει καλά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν είχε μόνο την ατυχία να πέσει πάνω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έναν ασυναγώνιστο Ρούνεϊ σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Κοιτάξτε όμως πως έφερε την ομάδα του ακριβώς πίσω από την Ίντερ στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο τίτλος να παίζεται στον πόντο.

Θα μπορούσαμε να δούμε μία ημέρα τον Μέσι στη Serie A;

Δεν το ξέρω, όμως έχω πει πως θα μου άρεσε να παραμείνω εδώ (Μπαρτσελόνα). Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν μπορείς να λες ποτέ όμως η σκέψη μου είναι να μη φύγω.

Το Σάββατο το παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα στο "Μπερναμπέου".

Απομένουν ακόμα πολλά παιχνίδια, μπορούν να χαθούν βαθμοί και σε άλλα γήπεδα. Θα πρέπει να περιμένουμε.

Το ρόστερ της Μπαρτσελόνα δεν είναι κάπως μικρό αριθμητικά;

Εγώ λέω πως με αυτό το ρόστερ πέρυσι όλους τους τίτλους που ήταν δυνατόν να πάρουμε, πως μπορώ να πω τώρα πως δεν είμαστε αρκετοί...

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θα ήθελες να έρθει στη Μπαρτσελόνα;

Θα ήταν έλλειψη σεβασμού απέναντι στους άλλους να μιλάω για μεταγραφές αυτή τη στιγμή. Αυτοί είμαστε, και με αυτούς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τα πάντα.

Τι πιθανότητες έχουν η Αργεντινή και η Βραζιλία στα τελικά του Μουντιάλ;

Η Βραζιλία είναι η ομάδα που έχει πάντα τη δυνατότητα να κατακτήσει το Μουντιάλ. Όσον αφορά εμάς, πήραμε δύσκολα την πρόκριση ενώ και στα φιλικά που δώσαμε στην Ευρώπη δεν πήγαμε καλά. Όμως θα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε μαζί και να δημιουργήσουμε το απαραίτητο σύνολο.

Υπάρχει ένας Αργεντινός που θα ήθελες να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Μουντιάλ;

Ευτυχώς, η Αργεντινή έχει πάρα πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να είναι μέρος της ομάδας ο Γκαμπριέλ Μιλίτο. Είναι φίλος μου, όμως πέρα από αυτό πιστεύω ότι μπορεί να είναι χρήσιμος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πάντως δεν είμαι εγώ που κάνω τις κλήσεις.

Ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα προτιμούσες να αποφύγεις;

Δεν υπάρχει καμία ομάδα σαν την Ισπανία αυτή τη στιγμή. Παίζουν μακρά το καλύτερο ποδόσφαιρο. Μετά ακολουθεί η Αγγλία, που έχει γίνει μία μεγάλη δύναμη. Όμως στο Μουντιάλ μπορούν να συμβούν τα πάντα και οφείλεις να προσέχεις κάθε ομάδα...

Ποια είναι τα ομορφότερα γκολ που έχεις πετύχει;

Το χατ-τρικ στο clasico με τη Ρεάλ πριν από τρία χρόνια. Γιατί ήταν μία τριπλέτα σε ένα σημαντικό ματς και γιατί μας επέτρεψε να πάρουμε την ισοπαλία. Και έπειτα το γκολ στη Χετάφε (σεζόν 2008-09, που θυμίζει αυτό του Μαραντόνα που πέρασε όλη σχεδόν την Εθνική Αγγλίας το 1986) αλλά και τα δύο γκολ στο εκτός έδρας clasico με τη Ρεάλ πέρυσι, για το τρελό σκορ (2-6) και επειδή σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα μου.

Άξιζες κάθε βραβείο αυτό το χρόνο. Όμως εάν ήσουν υποχρεωμένος να δώσεις, για παράδειγμα, το βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη της FIFA σε έναν άλλο παίκτη, σε ποιον θα το έδινες.

Σίγουρα σε κάποιον από την ομάδα μου. Με τη χρονιά που κάναμε στη Μπαρτσελόνα, θα το άξιζαν πολλοί.

Τι είναι αυτό που κάνει διαφορετικό τον Γκουαρντιόλα;

Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τον Γκουαρντιόλα, γιατί τους άλλους δεν τους γνωρίζω. Ο Γκουαρντιόλα είναι κάποιος που καταλάβαινε τέλεια το ποδόσφαιρο από τότε που ήταν μέσα στο γήπεδο. Είναι ίδιος και στον πάγκο, μην πω και καλύτερος. Επιπλέον, έχει μία πολύ άμεση σχέση με τους παίκτες. Και αυτό είναι τύχη για έναν παίκτη.

Παρακολουθείς ποδόσφαιρο όταν δεν αγωνίζεσαι;

Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ καθόλου ποδόσφαιρο. Βλέπω σημαντικά παιχνίδια ή το πολύ το πρωτάθλημα Αργεντινής που το παρακολουθώ αρκετά. Δεν είμαι πολύ παθιασμένος οπαδός. Και αυτό γιατί έχω πολλά πράγματα να κάνω πέρα από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: