Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Γόητρο και 3η θέση

Ο ΑΡΗΣ ΝΙΚΗΣΕ 3-2 ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ «ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ» ΣΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΙ».Νίκη γοήτρου αλλά και ουσίας πήρε ο Αρης επικρατώντας 3-2 στο «Κλ.Βικελίδης» επί του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Μαλεζάς (αυτ.), Χαβίτο, Κάμπορα (πεν.) και για τον ΠΑΟΚ οι Παπάζογλου και Τσιρίλο (πεν.)

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Κούπερ, σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού, κατέκτησε την 3η θέση στα πλέι οφ. Αυτό σημαίνει πως οι «κίτρινοι» θα δώσουν δύο προκριματικούς γύρους για να μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας από τον 3ο προκριματικό στις 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου.

Για τον Φερνάντο Σάντος αυτό ήταν το τελευταίο ματς που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς έχει ήδη προαναγγείλει την αποχώρηση του.

Αγωνιστικά, το ντέρμπι είχε ένα πολύ καλό διάστημα στο πρώτο μέρος, όπου μπήκαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ. Ο Αρης δυο φορές ισοφαρίστηκε και τελικά πήρε το γκολ με το εύστοχο πέναλτι του Κάμπορα. Ο Μεριέμ, που έπαιξε στην «τρύπα» πίσω από τον Κάμπορα ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Χαβίτο, ενώ από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκε ο Βιεϊρίνια.

Οι δυο ομάδες κέρδισαν ορθά από ένα πέναλτι, αλλά οι «κίτρινοι» δικαιούνται να διαμαρτύρονται για το 1-1, καθώς ο Παπάζογλου φάνηκε να είναι σε θέση οφσάιντ.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν τα έκτροπα, καθώς μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ξέσπασαν επεισόδια στην οδό Παπαναστασίου, έξω από το γήπεδο, προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων…

Γρήγορο… αυτογκόλ

Έχοντας την ώθηση από την κερκίδα, ο Άρης μπήκε πιο αποφασισμένος δίχως όμως να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Τελικά, σε μια ανύποπτη φάση στο 12` ο Μαλεζάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από μπαλιά του Χαβίτο, ανοίγοντας άθελα του το σκορ για τους γηπεδούχους.

Απάντηση από Παπάζογλου

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 18` κάτι που τελικά έκανε ο Παπάζογλου λίγα λεπτά μετά. Ο νεαρός φορ σκόραρε εναντίον της παλιά του ομάδας με κεφαλιά, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Κουτσιανικούλη. Ο τηλεοπτικός φακός έδειξε πάντως ότι ο σκόρερ στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Κάμπορα ο μοιραίος, Χαβίτο ο ωραίος!

Ο Αργεντινός φορ αρχικά στο 8` και εν συνεχεία στο 25` έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, με τον Τσιρίλο να έχει πάντως προβλήματα μαζί του. Στο 32` ο πολύ καλός Μεριέμ πέρασε μπαλιά-τρύπα στον Χαβίτο και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Κρέσιτς για το 2-1.

Το ματς είχε αποκτήσει επιτέλους ρυθμό με τον Αρη να έχει το πάνω χέρι μετά το 2-1. Μάλιστα, ο Κάμπορα στο 42` έκλεψε την μπάλα από τον απρόσεκτο Τσιρίλο, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Πέναλτι από το πουθενά

Όλα έδειχναν πως ο Αρης θα πήγαινε με το σκορ υπέρ του στα αποδυτήρια, αλλά στις καθυστερήσεις ο Φερνάντες έκανε χέρι στην περιοχή και ο Σταθόπουλος υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσιρίλο για το 2-2.

Ισορροπία και… πέναλτι

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν είχε τον ανάλογο ρυθμού του πρώτο ημιχρόνου, αφού δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Την ισορροπία του ματς… διατάραξε ο Εντίνιο. Ο Πορτογάλος έκανε χέρι, ο Σταθόπουλος έδειξε (σωστά) πάλι βούλα και ο Κάμπορα ευστόχησε, κάνοντας το 3-2 στο 63`.

Ευκαιρίες

Στο 70` ο Γκιάρο κράτησε το 3-2 βάζοντας την κόντρα στο σουτ του Παπάζογλου, ενώ λίγο μετά η ωραία ατομική προσπάθεια του Χαβίτο κατέληξε άουτ. Στο 84` ήταν σειρά του Πέσκοβιτς να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, βγάζοντας το τετ-α-τετ του Βιεϊρίνια και κρατώντας το 3-2, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο, Αράνο, Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντες, Μεριέμ (90` Nτέιλι), Χαβίτο, Αντού (82` Κάλβο), Κάμπορα (81` Αραβίδης)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Φιλομένο, Εντίνιο (85` Ευθυμιάδης), Παπάζογλου (81` Μίλιεβιτς)

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος

Κίτρινες: Φερνάντες/Εντίνιο, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: