Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Χατζηχρήστος: "Δύο χρόνια ο Μπάγεβιτς δεν έκανε τίποτα"

http://www.contra.gr/images/m/xatzixristoscontra15-12_m.jpgΕπίθεση κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς εξαπέλυσε μέσω δηλώσεων του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος:

Για την αντιμετώπιση που είχε μέχρι σήμερα ο Μπάγεβιτς:

«Η άποψη μας για τον Μπάγεβιτς είναι παγιωμένη και δεν αλλάζει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πάνω απ’ όλα είναι η ΑΕΚ. Ακούγονται διάφορα για τη στάση μας, αλλά τα περισσότερα δεν ισχύουν. Όλο αυτό το διάστημα δεν τον ενόχλησε κανείς και οι ελαφρείς χαρακτηρισμοί που ακούγονταν ενίοτε δεν του δημιούργησαν πρόβλημα. Το χειριστήκαμε καλά το ζήτημα, ο πυρήνας των οπαδών δεν αντέδρασε. Είπαμε να σταματήσουμε να τον κρίνουμε ως προδότη, να τον δούμε ψυχρά και ρεαλιστικά. Και το κάναμε. Ας πει κάποιος, όμως. Τι έκανε δύο χρόνια στην ΑΕΚ; Παλιότερα, όταν η ΑΕΚ έχανα από Λαμίες και είχε τέτοια πορεία, γινόταν χαμός και έφευγαν προπονητές. Με ποια δεδομένα μένει; Ποιος άλλος προπονητής είχε αυτή την ασυλία, αυτή την ανοχή; Η Original έκανε πίσω, άφησε να μιλήσει η δουλειά του. Πού υπάρχει αυτή, πείτε μου; Έχουμε διώξει άλλους σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Αν αγαπάει την ΑΕΚ, να κάνει ό,τι έκανε ο Γιδόπουλος κάποτε. Να σηκωθεί και να φύγει μόνος του για το καλό της ομάδας».

Για τους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα Μπάγεβιτς:

«Αν είχαν σκοπό να τον κρατήσουν, έπρεπε να το πουν ξεκάθαρα και να μη διοχετεύουν ότι φεύγει ή ότι κρίνεται από τα αποτελέσματα. Να πουν τέλοσπάντων ότι ο Μπάγεβιτς θα μείνει ό,τι και να γίνει. Αυτό δεν έγινε, φάνηκε φοβία από τη διοίκηση κι έδειξε να παίρνει αποφάσεις επηρεαζόμενη από παρεμβάσεις οπαδών και δημοσιεύματα. Προσωπικά, προσπάθησα πολύ όλο αυτό το διάστημα ο Μπάγεβιτς να δουλέψει ανενόχλητος. Φαίνεται όμως ότι τώρα υπάρχει μια διοίκηση που αποφασίζει επηρεαζόμενη από οπαδούς και δημοσιεύματα. Υπάρχει ένας κόσμος που περιμένει να δει τι θα πει η ορίτζιναλ για να πει το αντίθετο. Όμως, ρεαλιστικά είναι άχρηστος. Δύο χρόνια δεν βοήθησε πουθενά και σε τίποτα και εξάλλου αν είχε προβλήματα με τον Θανόπουλο ή τον Αδαμίδη, γιατί δέχθηκε να συνεργαστεί με μια διοίκηση που δεν ήθελε; Ζήτησε τον Γιάχιτς, τον Λεονάρντο, τον Μάκο, τους πήραμε. Και μετά τι έκανε; Όταν θέλεις να δώσεις άλλο όραμα, δεν δουλεύεις με «περσινά ξινά σταφύλια».

Για τη στάση των οπαδών:

«Δεν μπορούμε να φιμώνουμε την άποψη μας. Εγώ είμαι ο πρώτος που λέω «τον Παππά και τα μάτια σας», αλλά και τώρα δεν μπορούμε να μην πούμε την άποψή μας για τον προπονητή. Ο Μπάγεβιτς, όντως είναι ιδανικός για τα νέα παιδιά, όμως βλέπουμε πως έχει χειριστεί το θέμα με τους πρωτοκλασάτους. Παίκτες με τη νοοτροπία των ξένων –του Σκόκο, του Μπλάνκο, του Τζεμπούρ- έχουν περάσει κι άλλα χρόνια, αλλά τα αξιοποίησε η ΑΕΚ. Είδαμε με τον Τζεμπούρ, τον απροπόνητο, πώς βελτίωσε την ομάδα όταν γύρισε. Δεν θεωρείται δεδομένο τίποτα στην ΑΕΚ, εδώ κάνουμε συλλαλητήριο για το Σκόκο και μετά πάμε στους Θρακομακεδόνες και του βάζουμε χέρι, δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Οι συμπεριφορές μας είναι αλλοπρόσαλλες γιατί δεν έρχεται ένας τίτλος. Ο Πέτρος Παππάς είναι από τους πιο αγνούς ανθρώπους που υπάρχουν. Προσπάθησα, αλλά δεν μπόρεσα να τον πείσω να βγει μπροστά. Έτσι, χωρίς ηγέτη, μπαίνουμε όλοι εμείς -οπαδοί, Μπάγεβιτς, δημοσιογράφοι- και παριστάνουμε εμείς τους ηγέτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: