Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πέφτει η αυλαία των πλέι οφ

http://www.contra.gr/images/m/derby_m.jpgΑυλαία στα πλέι οφ και η Σούπερ Λίγκα ετοιμάζεται για εξαγωγή συμπερασμάτων, όπως και οι τέσσερις ομάδες που δίνουν τον έσχατο αγώνα της χρονιάς. Κοινή ώρα έναρξης σε ΟΑΚΑ και «Κλεάνθης Βικελίδης» 21:15. ΑΕΚ - Ολυμπιακός για μια θέση στη... δροσιά του Αυγούστου, Άρης - ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

Η διοργανώτρια αρχή προσέβλεπε στην εξασφάλιση αξιοπιστίας και την κορύφωση της αγωνίας για τους αποψινούς αγώνες. Από τη στιγμή που η μάχη για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε κάτοχο νωρίς, βέβαια, το ενδιαφέρον περιορίστηκε σε δευτεροτρίτες επιδιώξεις.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του Κώστα Πηλαδάκη τότε, για τη σκοπιμότητα των πλέι οφ. Φαίνεται, ωστόσο, πως οι παίκτες και φέτος ταλαιπωρούνται, αυτό τουλάχιστον μαρτυρά το θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις. Το ερώτημα στέκει λοιπόν: Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι των πλέι οφ; Μία ματιά στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, πάντως, αρκεί για να καταστούν σαφείς οι ιδιαιτερότητες που τους συνοδεύουν.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (21:15, NovaSports1)

Η ΑΕΚ θέλει νίκη για να βγει δεύτερη και να ξεκινήσει το Γιουρόπα Λιγκ στις 19 Αυγούστου. Πρακτικό λοιπόν το κέρδος, πλην όμως, σημαντικό. Από την άλλη, το θέμα θα μεταφερθεί στις κερκίδες του Ολυμπιακού σταδίου. «Μπαγεβιτσικοί» και «αντιμπαγεβιτσικοί» αναμένεται να διατρανώσουν τις πεποιθήσεις τους, καθώς η συνέντευξη του Πέτρου Παππά στο contra.gr ξεκαθάρισε το τοπίο ενόψει της επόμενης χρονιάς. Φεύγουν παίκτες, μένει ο προπονητής κι αυτή είναι ασφαλώς καινοτομία. Ο Τζιμπούρ βρίσκεται ήδη με την εθνική Αλγερίας, οι Μαϊστρόβιτς και Αραούχο είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Μάκος τραυματίας.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς θέλει βαθμό απόψε για να μη βγει τέταρτος και... καταϊδρωμένος στα πλέι οφ, διαδικασία που ξεκίνησε από τη θέση του οδηγού. Πρωτόγνωρη, όμως, είναι ούτως ή άλλως η κατάσταση στον Πειραιά, καθώς οι πάντες περιμένουν την τοποθέτηση του Σωκράτη Κόκκαλη στο δ.σ. της Πέμπτης. Και μπροστά σ' αυτή την προοπτική, κάθε φήμη, πρόθεση, υπόθεση, παραλύει. Από την άλλη, οι παίκτες παίζουν ουσιαστικά τις διακοπές τους, αφού αν χάσουν θα ριχτούν στις 15 Ιουλίου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ! Τι αντικίνητρο είναι αυτό!!!

Για να γλιτώσει αυτό το διαρκές καψόνι, όμως, πρέπει να παλέψουν πολύ οι παίκτες του Μπάντοβιτς, καθώς οι Ντουντού, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα είναι τιμωρημένοι, ενώ τραυματίες κι εκτός αποστολής επίσης είναι οι Τοροσίδης, Λεονάρντο, Νικοπολίδης, Ντάτολο, Κόβατς, Ζαϊρί και Ντιόγκο!

Άρης – ΠΑΟΚ (21:15, ΣΚΑΪ)

Παιχνίδι – μαγνήτης που ηλεκτρίζει τους μεν και απλά... γαργαλάει τις αισθήσεις των δε. Ο Άρης παίζει το τελευταίο χαρτί του για να καταλάβει την τρίτη θέση και με νίκη την εξασφαλίζει. Έτσι θα κλείσει πετυχημένα μία τρελή χρονιά, με σκαμπανεβάσματα και σκωτσέζικα ντους που είχαν χρόνια να αισθανθούν οι οπαδοί του. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν περιμένει τον αποψινό αγώνα για να βγάλει συμπεράσματα, η έκθεσή του ήδη βρίσκεται στα χέρια των διοικούντων κι αυτοί κινούνται για ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του. Στα picks του αγώνα η παρουσία συγκεκριμένων παικτών που θα αποχαιρετίσουν τα πολυτραγουδισμένα στενά της Χαριλάου, αν και οι Κόκε, Ναφτί, Πρίττας, Νασούτι και Τζόνσον δεν αγωνίζονται, ενώ ο Μιχάλης Σηφάκης βγήκε νοκ άουτ οριστικά, αφού πέρα από το πρόβλημα στην επιγονατίδα ταλαιπωρείται κι από πυρετό.

Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να γιορτάσει στην Τούμπα, αυτό το έκανε όμως ήδη με τη νίκη επί της ΑΕΚ. Οι στιγμές μένουν χαραγμένες στο μυαλό και ο Θοδωρής Ζαγοράκης δίνει το σύνθημα για την επόμενη ημέρα: «Πάμε γι' άλλα». Οι παίκτες δύσκολα θα βάλουν τα πόδια στη φωτιά, από την άλλη θέλουν να τιμήσουν τη φανέλα και να αποχαιρετίσουν το «δάσκαλο» με μια αξιόπιστη εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, θα παίξει με δεύτερη ουσιαστικά ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Χαλκιάς, Κοντρέρας και Μουν έχουν άδεια λόγω συμμετοχής του στο Μουντιάλ, οι Μουσλίμοβιτς, Λίνο και Φωτάκης είναι τιμωρημένοι, οι Ίβιτς και Σαβίνι τραυματίες, ενώ οι Γκαρσία και Βιτόλο μάλλον θα καθίσουν στον πάγκο.

Ούτως ή άλλως, το μυαλό όλων βρίσκεται στην επόμενη μέρα και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ έπαθε κι έμαθε, τώρα δρέπει τις δάφνες της μεγάλης φετινής του προσπάθειας κι ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: