Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Θα κάνω τατουάζ του ΠΑΟΚ»

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον ΠΑΟΚ, τον Σάντος αλλά και το μέλλον του μίλησε ο Πάμπλο Γκαρσία. Τι αποκάλυψε για το τατουάζ που σκοπεύει να κάνει με τον «Δικέφαλο».Με συνέντευξη που παραχώρησε στο «T.V Mακεδονία» ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ, τοποθετήθηκε για τα εξής θέματα:

Για το τι θα ξεχώριζε από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Όλο αυτό που έχει δημιουργήσει ο κόσμος με την ομάδα. Σίγουρα φτάσαμε να έχουμε μία ομάδα ενωμένη, το προπονητικό τιμ και παίκτες είμαστε μία γροθιά. Αυτό είναι, πιστεύω το σημαντικότερο. Για αυτό ο ΠΑΟΚ πάει και θα πάει μπροστά».


Για τον η αγάπη που παίρνει από τον κόσμο τ
ου ΠΑΟΚ του δίνει δύναμη: «Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύεις σκληρά και ποτέ αν μην κατεβάσεις τα χέρια κάτω. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και προσωπικά, αλλά η αγάπη του κόσμου και των συμπαικτών μου, που ήταν συνέχεια δίπλα μου, κατάφερα να το ξεπεράσω και τώρα πια, όλα πάνε καλύτερα».


Για την συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπο του: "Αυτό με κάνει να αισθανθώ μεγάλη τιμή. Εγώ έτσι ήμουν πάντα, όπου κι αν έπαιζα. Δεν έχω κάνει κάτι διαφορετικό στον ΠΑΟΚ. Έτσι είμαι στη ζωή μου και έτσι ήμουν πάντοτε. Είναι μεγάλη τιμή να μπορεί ο κόσμος να δίνει αυτό που μπορεί. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής. Δεν δικαιούμαι τόσα από τον κόσμο. Το 'χω ξαναπεί. Έτσι είμαι εγώ. Έτσι έχω παίξει ποδόσφαιρο παντού και αυτή είναι η στάση ζωής που έχω. Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι περήφανος και να δίνω 200% της προσπάθειας μου μέσα στο γήπεδο είναι είναι όλη αυτή η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο."

Για το τι τον "χαλάει" πιο πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Μερικοί από τους διαιτητές. Αλλά, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ γιατί θα με τιμωρήσουν. Το έχω ζήσει και αλλού. Κι αλλού έχουν "σφάξει ομάδες που ήμουν μέλος τους. Αν με ρωτάτε δεν θα έπινα καφέ με τον Σπάθα, μετά από όλα αυτά που έγιναν στο Χαριλάου."

Για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης", αλλά και αυτόν της Τετάρτης (19/5): "Σίγουρα ήταν από τα πιο δύσκολα βράδια εκείνο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι αποφάσεις του διαιτητή μας καθήλωσαν. Μας έκαναν να αισθανθούμε ανίκανοι. Εδώ στην Ελλάδα αν πας να κλοτσήσεις είτε την μπάλα είτε τον παίκτη, ίσως να σε απολύσουν κανονικά. Θα μπω για να νικήσω, αν μπω. Αλλά σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που λείπουν πολλοί παίκτες από την ομάδα μου. Έχουμε πολλές κάρτες, σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε."

Για το ποια ομάδα δεν "γουστάρει" στην Ελλάδα: "Εγώ προσωπικά με οποιαδήποτε ομάδα και να παίζω αντίπαλος δεν την γουστάρω. Πέρυσι έγιναν πολλά πράγματα με πολλές ομάδες και αυτό με έκανε να τις αισθανθώ περισσότερους αντίπαλους. Όπως αυτά που έγιναν με τον Ολυμπιακό. Αργότερα, όταν με καλέσανε στη θύρα 4 αισθάνθηκα ποια είναι η αντιπαλότητά με αυτούς."

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:"Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν. Έχουμε ένα συν, ότι παίζουμε στην Τούμπα με τον κόσμο μας, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη, όπως κάνουμε πάντα και παντού. Θα φανεί όταν παίξουμε πρώτη φορά πόσο έχει αλλάξει το επίπεδο. Σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες με καλύτερο επίπεδο, αλλά θα το πολεμήσουμε τρέχοντας, με ψυχή και με καρδιά."

Για το αν έχει απορήσει με τον εαυτό του όταν δει τι έχει κάνει εντός γηπέδου: "Έχω δει τον εαυτό μου να κάνει κακά πράγματα την ώρα του αγώνα. Αλλά αυτά τα περιστατικά που γίνονται μέσα στο γήπεδο μένουν εκεί. Δεν είμαι "ο ιδιοκτήτης της αλήθειας". Σίγουρα έχω κάνει λάθη, δεν μου αρέσει η αδικία. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος σ' αυτό που κάνω."

Για το αν έχεις αδικήσει ποτέ τον εαυτό του με τη συμπεριφορά του: "Τον εαυτό μου όχι. Πάντοτε θα παίζω στο μάξιμουμ. Θα δώσω τα πάντα. Πάω σπίτι μου και κοιμάμαι ήρεμος. Μπορώ να κοιτάζω την οικογένειά μου στα ίσια, στα μάτια. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα."

Για τον... φάρο που έχει στη ζωή του: "Για μένα το πιο σημαντικό που υπάρχει είναι τα παιδιά μου και η γυναίκα μου ο αδερφός μου και ο πατέρας μου. Και η μητέρα μου, φυσικά, που έφυγε. Προσπαθώ να είμαι ένας άνθρωπος τίμιος και να κάνω αυτά που πρέπει. Αν πρέπει να φύγω από κάπου θα φύγω, αν πρέπει να μείνω θα μείνω, αλλά το σημαντικότερο είναι η οικογένειά μου."

Για το ποια γνώμη έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είναι μία ερώτηση που δεν θα πω κάτι διαφορετικό. Το ποδόσφαιρο ίδιο σε όλο τον κόσμο, αλλά παίζεται διαφορετικά σε κάθε χώρα. Στην Ουρουγουάη για παράδειγμα το ποδόσφαιρο είναι αργό, αλλά δεν είναι εύκολο, στην Ισπανία γρήγορο. Εκεί, όμως, υπάρχουν μεγάλα και ωραία γήπεδα. Είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν καλά γήπεδα."

Για την αποχώρηση του Σάντος: "Ο χρόνος θα πει τι θα γίνει πάνω σ' αυτό. Εγώ αισθάνομαι λύπη που φεύγει τώρα. Νομίζω όλοι οι παίκτες το γνωρίζαμε. Το ξέραμε, το είχε πει σε μας. Είχαμε μία καλή χημεία όλοι μαζί. Αλλά είναι προσωπική απόφαση που πρέπει να τη σεβαστούμε. Θα έρθει κάποιος άλλος προπονητής. Κάθε καθηγητής έχει το βιβλιαράκι του. Αλλά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και από αυτά κρίνονται όλες οι αποφάσεις."

Για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας:
"Δεν είναι τόσο εύκολο να πω κα΄τι στον κόσμο για αυτό. Η πατρίδα μου, η Ουρουγουάη είχε περάσει και αυτή δύσκολες στιγμές. Διάφοροι πολιτικοί είχαν κλέψει όλα τα λεφτά. Μετά υπήρξε αλλαγή πολιτικών και ο κόσμος άρχισε να πιστεύει πιο πολύ. Ο κόσμος δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα του. Ζούνε δύσκολες στιγμές, όλοι. Το ξέρω, όλοι έχουν περάσει δύσκολα. Πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν και χειρότερα πράγματα, όπως απώλεια της υγείας μας. Άλλοι πεθαίνουν από την πείνα. Ο λαός πρέπει να έχει λίγη υπομονή."

Για την πιθανή πίεση που μπορεί να αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής: "Πίεση μπορεί να αισθανθεί αυτός που δουλεύει 12ωρο. Που δεν πρέπει να κάνει λάθη και πρέπει να ταΐσει την οικογένειά του. Εμείς έχουμε μεγάλη ευθύνη ως προς τον κόσμο, που πιστεύει την ομάδα που ελπίζει και περιμένει κάτι από την ομάδα. Όχι δεν αισθάνθηκα ποτέ πίεση. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δίνουμε πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας."

Για τον χαρακτήρα του και την συμπαράσταση του κόσμου:
"Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει πολύ η δημοσιότητα. Για αυτό μου κανονίζουν οι ατζέντηδες μου τις συνεντεύξεις που δίνω. Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη που είχα όχι μόνο για αυτή τη χρονιά, αλλά και την προηγούμενη. Θα μείνει χαραγμένη για πάντα και σίγουρα αν την επόμενη σεζόν πάμε καλά θα δώσουμε χαρές στον κόσμο. Θα κάνω τατουάζ του ΠΑΟΚ όταν φύγω από την πατρίδα μου, δεν το βλέπω καλά να το κάνω τώρα. Όταν φύγω στην πατρίδα μου, θα το κάνω. Δεν έχω κάνει τατουάζ καμίας άλλης ομάδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: