Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Χαλκιάς: "Δύσκολη άλλη υπέρβαση"


Ο Κώστας Χαλκιάς.... Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε στον "Sentra 103,3", για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν διοίκηση, προπονητής, παίκτες και κόσμος και οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην υπέρβαση. Ωστόσο ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε ότι η υπέρβαση του φετινού κατορθώματος είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω έλλειψης χρημάτων... Επίσης ευχαρίστησε για όλα τον Φερνάντο Σάντος που αποχωρεί από τον "δικέφαλο".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Χαλκιά:
- Για τη σεζόν που τελειώνει και το μέλλον του ΠΑΟΚ: "Είχαμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, αρκετά δύσκολη, γιατί πέρυσι είχαμε κάνει επίσης καλή χρονιά και έπρεπε να πετύχουμε κάτι κι εφέτος. Ο στόχος ήταν και πάλι πρωταθλητισμός. Αποδείξαμε ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία μας, αλλά αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Είχαμε δύσκολο ξεκίνημα λόγω της αποτυχίας πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, ενώ είχαμε και δύο άτυχα στις αρχές του πρωταθλήματος. Το σημαντικό για την ομάδα είναι πως έδειξε χαρακτήρα και στο τέλος πήρε κάτι που στην ουσία δεν ήταν στόχος. Στόχος ήταν να δημιουργήσει μία ομάδα και να βάλει σταθερές βάσεις ώστε αργότερα να βάζει τέτοιους στόχους".

- Για τον στόχο του πρωταθλήματος: "Φτάσαμε σε ένα σημείο να διεκδικούμε πρωτάθλημα και δεύτερη θέση, κάτι που επιθυμούσαμε όλοι. Αλλά πριν δύο χρόνια, με τόσα προβλήματα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Το να χτυπήσεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με μπάτζετ 7-8 φορές μεγαλύτερο, με διοικητική και αγωνιστική σταθερότητα τόσα χρόνια, με προπονητικά κέντρα, ήταν πολύ δύσκολο. Θέλαμε σταθερότητα για να βάλουμε υψηλούς στόχους. Λέγαμε να πάρουμε μια θέση στο Europa League και αν έρθει κάτι θα έρθει λόγω δουλειάς, όπως ήρθε και θα είναι επιτυχία. Κάποιες αντίξοες συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες".

- Για τα "μυστικά" της επιτυχίας: "Για να μπορέσεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία, ποδοσφαιριστών, προπονητή και διοίκησης. Είχαμε έναν προπονητή που έκανε "ρεκόρ" στην Ελλάδα, μένοντας για τρίτη συνεχόμενη σεζόν σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ με τόση πίεση. Αυτό σημαίνει πως αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους Ζαγοράκη και Βρύζα που έχουν προσφέρει πολλά. Τον προπονητή τον δικαίωσαν τα αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές κατάφεραν να φτάσουν την ομάδα στη δεύτερη θέση και ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και έχει δείξει πολλή υπομονή, γιατί δυστυχώς κρινόμαστε πάντα εκ του αποτελέσματος. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν λοιπόν όλοι οι παράγοντες και σε όσες επιτυχίες είχα στην καριέρα μου, ρόλο έπαιζαν η ψυχολογία και το καλό κλίμα. Αυτό σε κρατάει σε κάποια άτυχα αποτελέσματα, που είναι λογικό να έρθουν, δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα".

- Για το "αντίο" του Σάντος: "Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την προσφορά του Σάντος. Βοήθησε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, κρατούσε τα αποδυτήρια κι εγώ είχα φοβερή σχέση μαζί του. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα πήγε ένα σκαλοπάτι παραπάνω και η δουλειά του απέφερε καρπούς. Σίγουρα επιθυμώ να μείνει, αλλά είναι κάτι που αφορά τον ίδιο. Από τη στιγμή που έχει πάρει την απόφαση, όλοι όσοι έχουμε συνεργαστεί μαζί του και ο κόσμος, πρέπει να το σεβαστούμε. Θα τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε και του εύχομαι το καλύτερο. Πιστεύω πως και ο ίδιος φεύγει με πολλή μεγάλη ικανοποίηση. Να τον έχει ο Θεός καλά και ό,τι καλύτερο".

- Για τη μάχη στα πλέι οφ: "Φέτος καταφέραμε κάτι που δεν μπορέσαμε πέρυσι, δηλαδή να πάρουμε πολλά θετικά αποτελέσματα με ομάδες που διεκδικούν τίτλους, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Πέρυσι μείναμε στην καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα κάτι που μας αποσυντόνισε στα πλέι οφ. Φέτος ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Να καταργηθούν τα πλέι οφ, το έλεγα και πέρυσι το ίδιο λέω κι εφέτος. Δεν είναι σωστό για τις ομάδες, για τον κόσμο, δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Γνωρίζαμε πως υπήρχε ο Ολυμπιακός που ήθελε την πρώτη θέση και έλεγα πως σημαντικά θα είναι τα 2-3 πρώτα παιχνίδια και βλέπουμε πως στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ούτε καν υπήρξε ενδιαφέρον για την πρώτη θέση. "Κλειδί" για μένα ήταν η νίκη στην έδρα μας επί του Ολυμπιακού και μετά πήγαμε Καραϊσκάκη για δύο αποτελέσματα. Στα πλέι οφ παίξαμε με πάρα πολύ δυνατές ομάδες, όπως είναι και ο ΑΕΚ και ο ’ρης, αλλά ο ΠΑΟΚ δικαιότατα και χωρίς κανείς να αμφισβητήσει, πήρε την πρώτη θέση".

- Για τα προκριματικά του Champions League: "Οι αντίπαλοι είναι πάρα πολύ δύσκολοι και περιμένουμε μια δύσκολη σεζόν, αλλά αυτό είναι και επιθυμία κάθε ποδοσφαιριστή, να παίζει δύσκολα ματς, να είναι στην Ευρώπη, αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Σίγουρα σημαντικό το πρώτο παιχνίδι. Αν πάρεις θετικό αποτελέσματα έχεις ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι πολύ μεγάλο. Αν δεν πάρεις την πρόκριση, πας μετά στο Europa League. Η διοίκηση και ο προπονητής ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά να ξέρει ο κόσμος πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη υπέρβαση, γιατί τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα. Θα γίνουν προσθήκες για να βοηθήσουν την ομάδα και όχι να βοηθήσει η ομάδα αυτούς. Θα γίνουν κινήσεις είναι λογικό. Ο ΠΑΟΚ είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο και αυτό βασίζεται κυρίως στον κόσμο, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες που θα φέρον έσοδα. Πέφτει το βάρος και στους ποδοσφαιριστές και σκεφτόμαστε κι εμείς πως αγωνιζόμαστε και για να κερδίσει η ομάδα αλλά και να πάρει και κάτι παραπάνω στο οικονομικό κομμάτι. Έχουμε συνδεθεί με αυτή την ιδέα".

- Για την παρουσία της εθνικής στο Mundial: "Και μόνο το γεγονός πως δίνουμε το παρών, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει κάνει τρομερή υπέρβαση τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όλοι να πάμε να το ευχαριστηθούμε. Σίγουρος όποιος έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής, πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό και αυτό θα γίνει και τώρα. Εάν πετύχει κάτι παραπάνω, μια πρόκριση στην επόμενη φάση, για μένα θα είναι μια πάρα πάρα πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: