Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ραντεβού για τις υπογραφές


Ο Ζορζε Κόστα Μέσα στις επόμενες μέρες ή το αργότερο την Κυριακή, στην Κοΐμπρα, στο περιθώριο του αποχαιρετιστήριου φιλικού του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, θα κλείσει το θέμα προπονητή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζόρζε Κόστα θα είναι εκεί, θα συζητήσει με τον Κονσεϊσάο και τον Βρύζα και από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να πιάσει δουλειά.

Ο Κόστα θα παρουσιαστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να επανέλθει όταν θα πιάσει δουλειά, στο τέλος Ιουνίου. Ο νέος προπονητής του δικεφάλου θα διατηρήσει τον ίδιο γυμναστή από το τιμ του Σάντος και τον ίδιο μεταφραστή. Κατά τα άλλα, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, θα έχει ανακοινωθεί η συνεργασία με τον Σαλπιγγίδη και μερικούς ακόμη ποδοσφαιριστές.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον Φάνη Γκέκα. Ούτε περίπτωση Κονέ εξετάζεται. Μάλιστα, το όνομα του Φάνη Γκέκα έχει αναφερθεί από αρκετά... ρεπορτάζ και στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδειξαν να δυσφορούν γιατί δημιουργείται λανθασμένη εικόνα των στόχων στα μεταγραφικά.

Επίσης, στο θέμα της μεταγραφής του Μανιάτη, ο ΠΑΟΚ ρώτησε τον Πανιώνιο ποιο είναι το κόστος της μετακίνησης του διεθνή αμυντικού. Το ένα εκατομμύριο που ζητά ο Πανιώνιος είναι υπερβολικό για τα σημερινά δεδομένα του "δικεφάλου" και ενώ δεν έχει παραχωρήσει κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του.

Από τη μια λοιπόν θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι θα δοθεί κάποιος από τους βασικούς, από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προτείνει τον Αραμπατζή στον Πανιώνιο χωρίς να έχει καθοριστεί αν τελικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης θέλει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή για αντάλλαγμα κι αν τον θέλει ποιο ποσό θα πρέπει να τον "συνοδεύσει".

Χ. Στέφος: "Απαιτούνται εργασίες στην Τούμπα..."
Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των βελτιωτικών έργων στο γήπεδο της Τούμπας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, έδωσε ο Χαράλαμπος Στέφος, σύμβουλος και υπεύθυνος γηπέδων του ΑΣ ΠΑΟΚ. Μιλώντας σε εκπομπή του Libero 107,4 αναφέρθηκε με στα έργα που πρέπει να γίνουν στην Τούμπα ώστε ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στην έδρα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της επόμενης σεζόν.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Στέφος τόνισε τα εξής: "Είναι αλήθεια ότι αν δεν γίνουν κάποιες εργασίες τώρα, είτε γιατί δεν προλάβουμε είτε γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα με την χρησιμοποίηση της Τούμπας. Έχουμε ήδη ζητήσει από την περιφέρεια Μακεδονίας να γίνουν στατικοί έλεγχοι στις κερκίδες της Τούμπας ενώ υπάρχει έτοιμη και μια δική μας μελέτη. Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει ένα ποσό για την αποκατάσταση των κερκίδων ώστε να εκλείψουν όλα τα προβλήματα. Οι εργασίες αφορούν κυρίως στις θύρες 7-8 ενώ για τις υπόλοιπες θύρες είχαν γίνει κάποιες εργασίες για τους Ολυμπιακούς το 2004 όταν η Τούμπα ήταν προπονητήριο, τότε είχαν γίνει κάποιες εργασίες στις θύρες 4-5-6 αλλά ίσως χρειαστεί να γίνουν διορθώσεις και σε αυτές επίσης".

Συνεχίζοντας, ανέφερε: "Η μελέτη που είχαμε κάνει βρίσκεται εδώ και 10 μήνες στην ΓΓΑ και όπως γνωρίζουμε έχουν εγκριθεί τα κονδύλια από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά δεν είχε μπει η υπογραφή του γενικού γραμματέα, που ήταν τότε ο κ. Δουβής. Κάνουμε φυσικά ενέργειες και τώρα ώστε να πέσουν οι υπογραφές και να πάρουμε τα κονδύλια. Η μελέτη άλλωστε και το ποσό που ζητάμε έχουν ήδη εγκριθεί ώς ορθώς ζητούμενα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις πιστώσεις, 10 μήνες το προσπαθούμε ενώ με τις εκλογές και την αλλαγή ηγεσίας στην ΓΓΑ καθυστερήσαμε και ήδη από τον Φεβρουάριο είμαστε σε επαφή για να πέσουν οι υπογραφές".

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων είπε: "Για τα έργα που πρέπει να γίνουν απαιτείται κανονικά ένα διάστημα 45-60 ημερών μέχρι να ολοκληρωθούν, πρέπει λοιπόν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι επαφές και να γίνει η εκταμίευση των πιστώσεων. Όσο περνάει ο καιρός είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ και αν δεν εγκριθεί τελικά η πίστωση ή καθυστερήσει περισσότερο, ενδέχεται να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα καθώς η Τούμπα θα έχει πρόβλημα ακόμη και για τις ελληνικές διοργανώσεις, όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας. Έτσι από την πλευρά μας, η προσπάθεια μας είναι καθημερινή για να προλάβουμε τις ημερομηνίες".

Κλείνοντας ξεκαθάρισε: "Αναφορικά με το θέμα αυτό της χρηματοδότησης πρέπει να τονίσουμε ότι τα χρήματα δεν τα ζητά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά ο ΑΣ ΠΑΟΚ ως ιδιοκτήτης του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ ζητά απλά όσα έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα να γίνουν και στην Τούμπα, τίποτε παραπάνω, δεν είναι εκτός λογικής το αίτημα του ΠΑΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: