Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Φοιρός: “Μπορούσε περισσότερα ο Άρης”

Φοιρός: “Μπορούσε περισσότερα ο Άρης”

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Γιώργος Φοιρός, ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Άρη, αλλά και του Διαγόρα, στου οποίου τον πάγκο κάθισε τους τελευταίους μήνες…
Ξεκινώντας σχολίασε την ανακοίνωση των παικτών του Διαγόρα, οι οποίοι έπλεξαν το εγκώμιό του. “Οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα ήταν άψογοι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πέτυχαν πολλά από τη στιγμή που πήγα στην ομάδα” δήλωσε αρχικά ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε: “Η Β’ Εθνική είναι πολύ δύσκολη και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα του χρόνου. Πιστεύω ότι όλες οι κατηγορίες θα έχουν προβληματα λόγω του οικονομικού, θα αναγκαστούν όλες οι ομάδες να μειώσουν τα μπάτζετ τους. Οι παίκτες του Διαγόρα ήταν απλήρωτοι και δεν ξέρανε τι θέλανε να κάνουνε στο τελευταίο παιχνίδι, να κερδίσουν και να μείνουν άλλες 15 μέρες; Τελικώς προσπαθήσανε να πάρουν τη νίκη μέσα στον Εθνικό Αστέρα, αλλά είδαμε απίστευτα πράγματα. Ακυρώθηκε αυτογκόλ ως οφσάιντ! Από διαιτητή και βοηθό ταυτόχρονα, συντονισμένα!”.

Για τη φετινή πορεία του Άρη, είπε: “Ο Άρης έδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Οι δυνατότητές του ήταν για περισσότερα από αυτά που πέτυχε. Τελικά έμεινε αυτή η πικρή γεύση στο τέλος της σεζόν, που ίσως γλυκάνει κάπως εάν σήμερα ο Άρης κερδίσει τον ΠΑΟΚ”.
Για το χαμένο τελικό υποστήριξε: “Οι δύο τελευταίοι τελικοί νομίζω ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Είχε να αντιμετωπίσει δύο ομάδες που πήρανε πρωτάθλημα, επαναπαυμένες, που χαλάρωσαν για ένα διάστημα. Τέτοιον Παναθηναϊκό που είδαμε στον τελικό, ήταν μεγάλη ευκαιρία. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν καλύτερος, δε σκόραρε, κι εκεί που περίμεναμε να μπει πιο δυνατά στην επανάληψη, δέχτηκε ένα γκολ τραβηγμένο. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο”.
Ακολούθως ο Γιώργος Φοιρός επισήμανε: “Αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει περισσότερο τον Άρη είναι αυτό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ. Να μεγαλώσει σαν ομάδα, το κύπελλο είναι για να ξεδιψάσει ο κόσμος του Άρη, αλλά είναι τυπικό, όχι ουσιαστικό, να πας προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, να παίξεις σε όμιλο και να έχεις και οικονομικά οφέλη. Έτσι θα γίνεις μεγάλη ομάδα, αν παίξεις σε τέτοιο επίπεδο”.
Για την παραμονή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ σχολίασε: “Είναι πάρα πολύ θετικό να ξέρεις ότι θα έχεις τον ίδιο προπονητή, γιατί υπεύθυνα θα κάνεις προγραμματισμό για τους παίκτες. Πέρσι και πρόπερσι όλα αυτά που γινόντουσαν ήταν για πανηγύρια. Ο καθένας έπαιρνε όποιον ήθελε και πήγαινε ο κόσμος στο αεροδρόμιο”.
Για το ότι ο Άρης στρέφεται πια σε λύσεις παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε: “Αν στραφεί καθαρά σε Έλληνες θα ήταν ακόμα καλύτερα. Θεωρείται μεινονέκτημα να στηρίζεται σε τόσους ξένους. Είναι θετικό να στραφεί σε Έλληνες, αλλά και σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου, όπου γίνεται καλή δουλειά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: