Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λονδίνο και Ρώμη το κέντρο του κόσμου!

Η αυλαία του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε την Τρίτη με δύο μεγάλες αναμετρήσεις και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τα ματς Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα και Ρόμα-Σαχτάρ.

Τόσο το ματς του Λονδίνου, όσο και το ματς του «Ολίμπικο», θα καθηλώσουν την ποδοσφαιρική Ευρώπη, καθώς πρόκειται για δύο ιδιαίτερα αμφίρροπες αναμετρήσεις.

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πρόκειται σίγουρα για το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της φάσης των «16» για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αναμετρώνται δύο από τις εντυπωσιακότερες ομάδες της Ευρώπης.

«Κανονιέρηδες» και «μπλαουγκράνα» ανέκαθεν αρέσκονταν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και πάντα οι συναντήσεις τους επεφύλασσαν δυνατές αναμετρήσεις, με τα περσινά τους ματς να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Σίγουρα δεν έχουν θέση τα προγνωστικά, αλλά άπαντες γνωρίζουν πως η Μπάρτσα έχει τον πρώτο λόγο για την υπόθεση πρόκριση.

Στα αγωνιστικά, απών από το μεγάλο ματς του «Emirates», για τους Άγγλους, θα είναι οι Φαμπιάνσκι και ο Βέλγος, Βερμάλεν. Αντίθετα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει στον αρχηγό του τον Κάρλες Πουγιόλ και στον Χεφρέν.

ΡΟΜΑ-ΣΑΧΤΑΡ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ματς από πλευράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, πραγματοποιείται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με τη Ρόμα να υποδέχεται την ουκρανική Σαχτάρ που εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων.

Οι «τζιαλορόσι» αναζητούν μία πρόκριση και μια ευρωπαϊκή πορεία μετά από αρκετό καιρό. Αντίθετα, οι εκατομμυριούχοι Ουκρανοί, εντυπωσίασαν στη φάση των «32» αφού άφησαν στη δεύτερη θέση τη μεγάλη Άρσεναλ. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ουέφα το 2009, η ομάδα από το Ντόνετσκ θέλει να αφήσει το στίγμα της και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού του τερματοφύλακα, Χούλιο Σέζαρ και του Κλαούντιο Πιζάρο. Στην αντίπερα όχθη, ο Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς άπαντες είναι στη διάθεση του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: