Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εγκαταλείπει τα σπορ η οικογένεια Μπενετόν!

Την απόφαση να μη συνεχίσει να χρηματοδοτεί το τμήμα μπάσκετ και ποδοσφαίρου της Μπενετόν Τρεβίζο μετά το τέλος της επόμενης σεζόν πήρε ο πρόεδρος της γνωστής εταιρείας ένδυσης, Τζιλμπέρτο Μπενετόν. Η εν λόγω οικογένεια αποτελεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μπενετόν Τρεβίζο από το 1982.

«Ο χώρος του αθλητισμού έχει γίνει πολύ ακριβός πλέον για μας και δεν μπορούμε να σκορπάμε άλλο χρήματα. Είναι μία δύσκολη απόφαση, μία λυπηρή μέρα, αλλά δεν αλλάζουμε γνώμη και το ανακοινώσαμε τώρα για να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος ώστε να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση», δήλωσε ο Τζιλμπέρτο Μπενετόν.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντίνο Μενεγκίν, δεν έκρυψε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η Μπενετόν χρηματοδοτούσε επί πολλά χρόνια μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της χώρας. «Είναι μία άσχημη έκπληξη και ειλικρινά λυπάμαι. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα ανησυχητικό σημάδι, μία ένδειξη της δύσκολης συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε. Γνωρίζω το πάθος της οικογένειας Μπενετόν για τον αθλητισμό κι ελπίζω να το ξανασκεφτούν, γιατί έχουν προσφέρει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: