Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Στο Σίτι για να της… κλείσει το σπίτι

Tο μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης δεν θα πάει στο Μάντσεστερ για τουρισμό την άλλη εβδομάδα. Το 0-0 δεν τον καθιστά φυσικά φαβορί, όμως δεν σβήνει την φλόγα της ελπίδας. Την κρατάει άσβεστη μέχρι την ρεβάνς της 24ης του μήνα στο City of Manchester. Οι πολεμίστρες του Κλεάνθης Βικελίδης έμειναν όρθιες και από τα πυρά των βαρέων όπλων της ομάδας του Μαντσίνι.

Όχι βέβαια ότι δέχθηκαν και κανέναν καταιγισμό από τους πολυδιαφημισμένους αστέρες που χρυσοπληρώνει ο Σείχης Μανσούρ. Λίγα πράγματα. Η υποδειγματική αμυντική λειτουργία του Άρη, το άριστο στήσιμο και η επιλογή του Μιχαλήτσου να βάλει τον Πρίττα, μπροστά από τα δυο στόπερ, με δυο ακόμη αμυντικούς μέσους μπροστά του, μπλόκαρε την Σίτι. Την ευνούχισε επιθετικά. Ένα σουτ του Σίλβα και μια κεφαλιά του Τζέκο είναι μια καλή βραδιά στη δουλειά για τους παίκτες του Άρη.

Ο Μιχαλήτσος έστησε την ομάδα του για να πάρει το μηδέν. Δεν τόλμησε πολύ, παρότι βρήκε χώρους. Ίσως δεν είχε και τις λύσεις. Με πιο έτοιμο τον Καστίγιο και τον Κόκε θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην άμυνα της Σίτι. Θα το κάνει προφανώς στον επαναληπτικό όταν πια δεν θα έχει να χάσει τίποτα. Εκείνο που κάνει σε όλους εντύπωση πάντως είναι αυτή η αγωνιστική μεταμόρφωση του Άρη στην Ευρώπη. Σαν να βλέπεις άλλη ομάδα. Τέτοια προσήλωση στο πλάνο, τέτοιο πάθος, τέτοια αυτθυσία από όλους. Τα μισά από αυτά να έδειχναν οι ποδοσφαιριστές του Άρη και στο πρωτάθλημα δεν θα πάλευαν τώρα να μπουν στα πλει-οφ.

Υ.Γ Ο Κόκε με την ενέργειά του αδίκησε τον εαυτό του. Έχει εισπράξει τέτοια εκτίμηση, αποδοχή αλλά και… χρήμα από τον Άρη που είναι τουλάχιστον υπόλογος απέναντι στον προπονητή του, τους συμπαίκτες του, την διοίκηση και τον κόσμο που τον λατρεύει. Η αντίστροφη μέτρηση για αυτόν ξεκίνησε…Πηγη Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: