Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ραούλ εσύ σουπερστάρ!

Επιστρέφοντας στην Ισπανία, ο Ραούλ ήθελε να δώσει συνέχεια στην «πελατειακή» του σχέση με τα δίχτυα της Βαλένθια για δύο λόγους. Αρχικά, επειδή και μόνο με την συμμετοχή θα έφτανε τον πρώτο σε συμμετοχές στο Champions League, Μαλντίνι (139) και αν σκόραρε θα ξεπερνούσε σε γκολ σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Ινζάγκι (70). Τα έκανε και τα δύο. Έβαλε το γκολ στο «Μεστάγια», κάνοντας το 1-1 και μετέφερε την αγωνία για την πρόκριση στους 8, στην Γερμανία. Το ματς άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και γίνονταν φάσεις εκατέρωθεν από τα πρώτα λεπτά. Η Σάλκε ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη. Ύστερα από κόρνερ του Φαρφάν, η άμυνα της Βαλένθια δεν έδιωξε μακριά και στην συνέχεια τα φάσης, ο Χούντελααρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Γουαϊτα αλλά ο Ολλανδός επιθετικός έπιασε «αέρα». Η πρώτη καλή στιγμή της Βαλένθια όμως ήταν «χαριστική βολή» καθώς μετά την συνεργασία Αντουρίθ και Ματιέ, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Νόιερ και ο Σολδάδο πετάχτηκε και έκανε το 1-0 στο 17’. Οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Κλούγκε αλλά ο γκολκίπερ των Ισπανών έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Οι «νυχτερίδες» δεν έκατσαν στο υπέρ τους 1-0 και δημιούργησαν ακόμη δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, μία με τον Σολδάδο και μία με τον Αντούριθ όμως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος, η Σάλκε μπήκε αποφασισμένη να «γυρίσει» το ματς. Μόλις στο 48’ ο Ραούλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο Γουαϊτα έδιωξε σε κόρνερ. Στην δεύτερη φορά όμως που ο Ισπανός φορ βγήκε μπροστά στον Ισπανό τερματοφύλακα δεν του χαρίστηκε. Στο 64’ ο Χουράδο βρήκε τον Ραούλ και αυτός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και πετυχαίνοντας το 71ο γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όντας μόνος πρώτος. Η Σάλκε έκανε την προσπάθεια της να κάνει την ολική ανατροπή αλλά οι τελικές της δεν βρήκαν στόχο. Ο τεχνικός της Βαλένθια έριξε όλα του τα όπλα που είχε στον πάγκο αλλά κι εκείνος δεν κατάφερε τίποτα. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Σμιτς αποβλήθηκε όταν και δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν θα έχει συμμετοχή στον επαναληπτικό αγώνα. Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γουαϊτα, Ναβάρο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Κόστα, Μπανέγκα (68' Βιθέντε), Τοπάλ, Ντομίνγκεζ (68' Χοακίν), Ματιέ (79' Άλμπα), Κόστα, Σολδάδο, Αντούριθ
Στον πάγκο: Θέσαρ, Μπρούνο, Μαντούρο, Πάμπλο Ερνάντεζ

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Μετζέλντερ, Σμιτς, Κλούγκε, Ματίπ, Χουράδο (83' Εντού), Φαρφάν (79' Ντράξλερ), Ραούλ, Χούντελααρ (90' Χάο)
Στον πάγκο: Σόμπερ, Σαρπέι, Καρίμι, Γκαβράνοβιτς

Γήπεδο: «Μεστάγια»
Διαιτητής: Αλεξέι Νικολάεφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Τιχόν Καλούχιν (Ρωσία), Άντον Αβεριάνοφ (Ρωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: