Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"Διπλό" με Κράουτς

Η Τότεναμ νίκησε 1-0 τη Μίλαν στο "Σαν Σίρο" και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους "8" του Champions League. Ο Χάρι Ρέντναπ παρέταξε με ιδανικό τρόπο την ομάδα του στο Μιλάνο, με τους "πετεινούς" να σκοράρουν στο 80' με τον Κράουτς.

Η απουσία του Γκάρετ Μπέιλ ήταν εμφανής στο παιχνίδι της Τότεναμ, η οποία ήταν πάντως πιο δραστήρια από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια μεγάλη φάση, με τη σπουδαιότερη ευκαιρία να σημειώνεται στο 42', όταν ο Αμέλια απέκρουσε το σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 19' σαν αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Αμπιάτι, που αποχώρησε με ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Οι "ροσονέρι" μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60' είχαν δύο καλές στιγμές να πάρουν το προβάδισμα, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Στο 51' και στο 60' ο Γιέπες επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Εουρέλιο Γκόμες κράτησε απαραβίαστη την εστία του με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Κι ενώ ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεφτε όσο περνούσε η ώρα, η Τότεναμ περίμενε υπομονετικά και "χτύπησε" στο κατάλληλο σημείο. Στο 80' οι "πετεινοί" βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Λένον να κατεβαίνει από δεξιά και να πασάρει ιδανικά στον Κράουτς, που δε δυκολεύτηκε να σκοράρε από το ύψος του πέναλτι.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός πέτυχε το τέταρτο του γκολ στο φετινό Champions League και χάρισε στην Τότεναμ μία πολύτιμη νίκη, που την κάνει "αφεντικό" για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Η Μίλαν προσπάθησε στο τελευταίο 10λεπτο για το γκολ της ισοφάρισης και στην καλύτερή της, στις καθυστερήσεις, ο Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε, αλλά από θέση οφσάιντ.

ΜΙΛΑΝ (Αλέγκρι): Αμπιάτι (19' Αμέλια), Γκατούζο, Ζέεντορφ (46' Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι
ΤΟΤΕΝΑΜ (Ρέντναπ): Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (62' Μόντριτς), Παλάσιος, Γκαλάς, Κράουτς, Ντόουσον, Τσόρλουκα (59' Γούντγκεϊτ), Σάντρο, Ασου-Εκότο, Πίεναρ (76' Κράνιτσαρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: