Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πουρής: «Ήμουν σίγουρος ότι ήταν βαλτός»

Εκδικάστηκε η υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων Χρήστου Πουρή για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League με τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Βοιωτίας ζήτησε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να καταθέσει υπόμνημα, ενώ υπογραμμίζουμε ότι στις 7 Απριλίου έχει προσδιοριστεί το ποινικό δικαστήριο μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του προέδρου του Λεβαδεικαού Γιάννη Κομπότη και του δημοσιογράφου της Λιβαδειάς που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η ομάδα των Τρικάλων προσκόμισε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων Βαγγέλης Πλεξίδας ανέφερε χαρακτηριστικά:» Δεν ξέρω για τον κύριο Κομπότη, αλλά είμαι σίγουρος ότι από πίσω είναι η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Από την πλευρά του μεγαλομετόχου των Τρικάλων, δεν αποφεύχθηκαν και οι εκρήξεις όταν και η πλευρά του Λεβαδειακού, που περιέργως δεν κλήθηκε σε απολογία, επικεντρωνόταν στα πρακτικά του συμβουλίου της Football League, η οποία συζήτησε το θέμα. «Ξέρετε πως με αντιμετώπισαν οι ομάδες; Σαν κατηγορούμενο. Θα έτρωγα και ξύλο» ανέφερε ο κ. Πλεξίδας. Σε άλλη έκρηξή του πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο το χαρίζω στο ελληνικό κράτος. Να το χαίρονται οι παράγοντες».

Στους διαδρόμους υπήρξε ένταση μεταξύ Πλεξίδα - Κομπότη, ενώ στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ακολούθησε έκρηξη του προέδρου του Λεβαδειακού: «Λόγο του ντόρου που έχει γίνει, μια τράπεζα δεν με χρηματοδότησε. Αν θέλετε να σας φέρω και χαρτί. Οι επιχειρήσεις μου κάνουν 30 εκατ. τζίρο. Η ομάδα τις δέκα πρώτες αγωνιστικές είχε έναν μόνο βαθμό, αν και επισήμως έχει το ακριβότερο ρόστερ. Δεν έχω σχέση με το περιστατικό. Ουδέποτε συναντήθηκα με τον δημοσιογράφο. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να μη συνεχιστεί η βρωμιά».

 Ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων στην αρχή της κατάθεσης του αναφέρθηκε στο περιστατικό της υπόθεσης: «Στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου, με ξύπνησε ο Πουρής, ο οποίος μου είπε ότι του προσφέρουν 20 χιλιάδες ευρώ και συμβόλαιο στη Super League. Τον κάλεσα στο σπίτι μου και έκλεγε. Πήρα τον δικηγόρο μου και με συμβούλεψε να πάω στην ασφάλεια. Στο δρόμο το κινητό συνέχισε να χτυπά από το ίδιο νούμερο που ήταν του δημοσιογράφου. Να του τηλεφωνεί κάποιος χωρίς εντολή; Γιατί να το κάνει; Δεν είμαι κατηγορούμενος εγώ. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου είμαι επιχειρηματίας».

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα για το ενδεχόμενο να τηλεφωνούσε στον Πουρή, ευκατάστατος άνθρωπος της Λιβαδειάς για να βοηθήσει την ομάδα, ο Πλεξίδας απάντησε;: Δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μακάρι να υπήρχαν». Μετά ρωτήθηκε αν το ποσό αυτό είναι καλό γα ένα παιχνίδι και ανέφερε: «Ναι. Και μπράβο στο παιδί που δεν τα πήρε».

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Πουρής, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Με πήρε τηλέφωνο ο δημοσιογράφος και μου είπε να τον πάρω στα σοβαρά. Μου είπε ότι επικοινώνησε με τον Κομπότη και μου πρόσφερε 20 χιλιάδες ευρώ και ότι ο ίδιος ο δημοσιογράφος πρότεινε στον Κομπότη να πάω στον Λεβαδειακό αν προκύψει πρόβλημα με την ομάδα μου. Με ξαναπήρε και μου είπε ότι πιέζεται από τον Κομπότη. Δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι το έκανε για κάποιον άλλο λόγο. Ήμουν σίγουρος ότι ήταν βαλτός».

Ο δικηγόρος του Λεβαδειακού Βασίλης Γκαγκάτσης αμφισβήτησε το δεύτερο τηλεφώνημα στον Πουρή και πρόσθεσε: «Στα 30 χρόνια που ασχολούμαι με τον χώρο του ποδόσφαιρου, να γίνεται δωροδοκία Σάββατο απόγευμα και να πηγαίνει ο Κομπότης στα Τρίκαλα πρώτη φορά το βλέπω». Υπέρ Κομπότη κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Ρούσαρης: «Ο Κομπότης προσφέρει στην πόλη και το ποδόσφαιρο. Αποκλείεται να έχει κάνει κάτι. Ασχολείται από ρομαντισμό. Ο δημοσιογράφος έχει μια μικρή εφημερίδα παριστάνει τον δαιμόνιο ρεπόρτερ και τον ειδικό γιατί θέλει να γίνει προπονητής. Ο Κομπότης έχει κατασυκοφαντηθεί και  δεν έχει καμία σχέση. Πρέπει να απαλλαγεί».

Στο τέλος της διαδικασίας ο Κομπότης ρώτησε τον Πουρή, ο οποίος κατάγεται από την Λιβαδειά, αν είχε κάποιο πρόβλημα στις επισκέψεις του στην πόλη και αυτός απάντησε αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: