Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η κρίση δεν αγγίζει την FIFA!!

Κέρδη ύψους 631 εκατομμυρίων δολαρίων καταγράφει τα τέσσερα τελευταία χρόνια το κοντέρ της FIFA, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (3/3). Η οικονομική έκθεση της διοργάνωσης αναφέρει πως το 87% των εσόδων της από τα συνολικά 4,19 δισεκατομμύρια προέρχονται από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των 2,41 δις που αντιστοιχούν στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ.

Βέβαια, οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται στα 3,56 δις, δηλαδή 105 εκατομμύρια δολάρια πιο πάνω από το προκαθορισμένο μπάτζετ, καθώς πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ενώ αποκλειστικά το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπερέβη κατά 31 εκατομμύρια, το σχετικό προϋπολογισμό.

«Η FIFA είναι οικονομικά ισχυρή και εξαρτάται από το Παγκόσμιο Κύπελλο.  Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για τη FIFA να οικοδομήσει και να διαθέτει επαρκή αποθέματα για να μειώσει την εξάρτησή της από το Παγκόσμιο Κύπελλο», υποστήριξε ο Οικονομικός Διευθυντής, Μάρκους Κέιτνερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, τα κέρδη έχουν αυξηθεί κατά χρονιά, από 49 εκατομμύρια δολάρια το 2007, στα 202 εκατ. το 2010.

Πάντως, κατά την τετραετία, οι αρχικές εκτιμήσεις δεν προέβλεπαν την υπερκάλυψη κατά 605 εκατομμύρια, τα οποία προήλθαν από την εκμετάλλευση των εμπορικών και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, γεγονός που αποδεικνύει πως η FIFA δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση.

Τέλος, η έκθεση αναφέρει πως το 48% των δαπανών της FIFA αφορά το Μουντιάλ του 2010 και άλλες εκδηλώσεις, ενώ το 22% που μεταφράζεται σε 794 εκατομμύρια δολάρια, διατέθηκε στην ανάπτυξη, την ώρα που τα λειτουργικά έξοδα για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ανέρχονται στα 707 εκατομμύρια δολάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: