Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τσιάρτας: «Η ρεβάνς θα είναι πιο εύκολη για την ΑΕΚ»

Tην άποψη του ότι η ΑΕΚ θα έχει πιο εύκολο έργο στην ρεβάνς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς του ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης δικαιολόγησε το συγκεκριμένο λέγοντας ότι και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το γκολ με αποτέλεσμα να ανοιχτεί, ενώ ξεκαθάρισε πως τα πάντα είναι ανοιχτά.

Αναλυτικά ο Βασίλης Τσιάρτας τόνισε στον Sentra FM 103,3:

«Και οι δυο αποβολές του ΠΑΟΚ ήταν  σωστές. Ο Ιβιτς θα  μπορούσε να  έχει πάρει κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό. Μπορώ να σταθώ στην φάση του πέναλτι όμως , όπου ο παίκτης του ΠΑΟΚ, πηρέ τα πόδια του Λυμπεροπουλου, ο όποιος τσίμπησε την μπάλα και είναι καθαρή περίπτωση πέναλτι.

Σημασία έχει ότι όλα είναι ανοικτά, η ρεβάνς θα είναι πιο εύκολη για την ΑΕΚ. Ο Μπλάνκο κι ο Μπαχα είναι 2 διαφορετικοί παίκτες. Έτσι όπως εξελίχτηκε το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν πρόβλημα ποιος θα έπαιζε μπροστά. Η ομάδα στους 4 παίκτες που είχε μπροστά, όλοι τους θέλουν να έχουν την μπάλα στα πόδια. Τι έφταιξε; Το πρόβλημα δεν είναι στο ποιος θα παίζει φορ, αλλά ότι απέναντι σε κλειστές άμυνες, δεν έχεις 2 επιθετικά μπακ κι έτσι δε γεμίζει η περιοχή, με επικίνδυνους παίκτες. Το θέμα του Μπλάνκο έχει γίνει μόδα και ακούγονται διάφορες απόψεις. Είναι ένας παίκτης που φαίνεται μέσα στην περιοχή όταν παίζει. Ο Μπάχα παίζει με την πλάτη συμμετέχει και πιο πολύ στο παιχνίδι. Για εμένα το πρόβλημα είναι εκεί ότι δεν έχεις παίκτες που να βοηθήσουν από πίσω τόσο εύκολα. Και ο Μπλάνκο που είχε την μοναδική ευκαιρία δεν κατάφερε να σκοράρει. Όπως και ο Μπάχα δεν είχε κάποια φάση.

Είδαμε ένα κεντρικό δίδυμο στην άμυνα της ΑΕΚ  που ήταν αλάνθαστο. Στα χαφ και ο Μάκος και ο Ντιοπ είναι παίκτες που στο δημιουργικό τομέα δεν έχουν τόσο συμμετοχή. Βαρόμετρο για την ΑΕΚ είναι ο Σκόκο.
Από εκεί και πέρα βλέπουμε τον ΠΑΟΚ τα τελευταία 2,3 στα  εκτός έδρας ματς να  τραβιέται 10 μέτρα πιο πίσω. Στην Τούμπα δημιουργούνται άλλοι χώροι γιατί βγαίνει μπροστά. Εάν δεν επηρεαστεί η ΑΕΚ  από την ατμόσφαιρα νομίζω και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το γκολ και  θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο κακή. Το 0-0 αφήνει μια μικρή απογοήτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: