Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΑΟΚ ετών 85!!

Ημέρα γιορτής η 12η Απριλίου για τον "Δικέφαλο". Σαν σήμερα, το 1926, "γεννήθηκε" από ανθρώπους που είχαν όραμα να μεγαλουργήσει με την αγωνιστική, και όχι μόνο, δράση του

ΠΑΟΚ ετών 85
Το μήνα και το έτος τα έχουμε σίγουρα. Για την ημέρα υφίσταται διχογνωμία, αν επιλέξουμε , ωστόσο, να... ακούσουμε τη "μαμά" (σ.σ. όπως κάνουμε όλοι στα σπίτια μας), τότε η 12η Απριλίου 1926 είναι το ζητούμενο μας.
Για να λύσουμε το... μυστήριο, σαν σήμερα πριν από 85 χρόνια, όπως ορίζει επίσημα ο ΑΣ, "γεννήθηκε" ο ΠΑΟΚ.
Σύμφωνα με το καταστατικό του Ερασιτέχνη (άρθρο 16, παράγραφος Β): "Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου."
Υπάρχουν "φωνές", βέβαια, που υποστηρίζουν ότι τα γενέθλια του "Δικεφάλου" είναι στις 20 Απριλίου 1926, ημέρα που κατατέθηκε η αίτηση στο Πρωτοδικείο για την αναγνώρισή του και άλλοι στις 21 του ίδιου μήνα και χρόνου, ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε η απόφαση για την αναγνώρισή του.
Κατά άλλους η αίτηση στο Πρωτοδικείο κατατέθηκε στις 10 Απριλίου και η έγκριση για την αναγνώρισή του προέκυψε στις 28 Απριλίου.
Βέβαιο, άσχετα με τις ημερομηνίες, είναι πως ο σύλλογος συστάθηκε από ανθρώπους με μεράκι και πάθος, που είχαν όραμα το "παιδί τους" να μεγαλουργήσει, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, με τη δράση του.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: