Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Champions League Pre-game!!

Αντίστροφα μετράμε για τους πρώτους δύο επαναληπτικούς της φάσης των «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Αθλητικοί Ψίθυροι σας βάζουν από νωρίς στο κλίμα των αναμετρήσεων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι και Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα.
Τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων έχουν θέσει τους «κόκκινους διαβόλους» και τους «μπλουγκράνα» ως φαβορί μετά τα 0-1 επί της Τσέλσι και 5-1 επί της Σαχτάρ αντίστοιχα. Η ιστορία, όμως, δείχνει πως στο παρελθόν τα λεγόμενα αουτσάιντερ έχουν πάρει την πρόκριση κόντρα στις προβλέψεις.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΤΣΕΛΣΙ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Ο’ Σέι, Εβρά, Κάρικ, Παρκ Γι Σουνγκ, Νάνι, Γκιγκς, Ρούνεϊ, Ερνάντες
Στον πάγκο: Κούστσιακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Σκόουλς, Γκίμπσον, Βαλένσια, Μπερμπάτοφ.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άλεξ, Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά, Τόρες
Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Φερέιρα, Ζιρκόφ, Μίκελ, Μπεναγιούν, Καλού, Ντρογκμπά.

Η πρώτη φορά που ομάδα που είχε χάσει με 1-0 στην έδρα της, ήταν το μακρινό 1996, όταν και ο Παναθηναϊκός είχε αλώσει το «Άμστερνταμ Αρίνα» σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι. Ο «Αίαντας», όμως, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην Αθήνα, νικώντας με 3-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λιτμάνεν και ένα του Βόουτερ (μετέπειτα «πράσινου»).

Πέρασαν πολλά χρόνια για να δούμε το ίδιο… έργο. Συγκεκριμένα, λιγότερο από ένα μήνα πριν, η Μπάγερν Μονάχου είχε επικρατήσει με 0-1 μέσα στον Μιλάνο επί της Ίντερ, αλλά οι περσινοί κάτοχοι του τίτλου κατάφεραν να προκριθούν, νικώντας με 3-2 μέσα στο «Αλιάντζ Αρίνα»!

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σαχτάρ Ντ.: Πιάτοφ, Χούμπσμαν, Ζάντσον, Λουίζ Αντριάνο, Ουίλιαν, Σεβτσούκ, Κόμπιν, Ντ. Κόστα, Μκχιταταριάν, Ιστσένκο, Ρακίτσκι
Στον πάγκο: Κουντζάμοφ, Φερναντίνιο, Εντουάρντο, Γκάι, Ά. Τεξέϊρα, Κρισφστόφ, Μορένο.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Κεϊτά, Τσάβι, Αφελάι, Μέσι, Βίγια.
Στον πάγκο: Πίντο, Μιλίτο, Μάξουελ, Φόντας, Αλκάνταρα, Ζεφρέν, Πέδρο.

Κι όμως, τόσο μεγάλα σκορ (5-1) μπορούν να ανατραπούν. Μπορεί το τωρινό επίπεδο των ομάδων να μην αφήνει πολλά περιθώρια, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται…

Το 1962 η Λεϊσόες γνώρισε τη συντριβή με 6-2 από την άσημη Λα Σο ντε Φοντ στον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Οι Πορτογάλοι όμως, κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσουν με 5-0 στον επαναληπτικό.

Το 1984 Παρτιζάν και ΚΠΡ συγκρούστηκαν στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, με τους Σέρβους να χάνουν με 6-2, αλλά στο Βελιγράδι να επικρατούν με 4-0 και να παίρνουν μια μεγάλη πρόκριση.

Ένα χρόνο αργότερα, η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη το «σοκ» της ήττας με 5-1 από την Μπορούσια Γκλάντμπαχ, αλλά έκαναν την ανατροπή στον επαναληπτικό επικρατώντας με 4-0, για να σηκώσουν στη συνέχεια το τρόπαιο…

Το 1987 ήταν η ώρα του Παναθηναϊκού να προκριθεί κόντρα στις προβλέψεις. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 5-2 από την ουγγρική Χόνβεντ, όντας… υπερόπτες μετά την πρόκριση επί της Γιουβέντους,  αλλά στη Λεωφόρο σοβαρεύτηκαν και κατάφεραν να επικρατήσουν με 5-1 και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: