Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για Εθνικό, Ιωνικό!!

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν οι καταγγελίες της Καλλιθέας για τον τρόπο έκδοσης των δελτίων των 24 ποδοσφαιριστών του Ιωνικού και των 10 του Εθνικού, οι οποίοι αποκτήθηκαν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα δελτία ανακλήθηκαν ήδη από την ΕΠΟ και η Καλλιθέα υποστηρίζει ότι οι δυο ομάδες προσκόμισαν πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.


Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η Καλλιθέα του είχε κοινοποιήσει το σχετικό φάκελο των καταγγελιών της προς την ΕΠΟ και ο κ. Μπιτσαξής θα τον διαβιβάσει στον εισαγγελέα που αναμένεται να διατάξει έρευνα, καθώς πρόκειται για σοβαρή υπόθεση.


Ο κ. Μπιτσαξής μίλησε και για την αδειοδότηση των ομάδων: «Υπάρχουν τρία στάδια. Πρόκειται για τη αδειοδότηση της ΕΠΟ, της ΕΕΑ και του υπουργείου Ανάπτυξης. Οφειλα να προειδοποιήσω τις πέντε ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής, ΟΦΗ). Τα κριτήρια της ΕΠΟ τα ψήφισαν οι ίδιες οι ΠΑΕ και ήθελα οι οπαδοί των ομάδων να το γνωρίζουν αυτό και να μη ζητούν να σωθούν. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της ΕΠΟ και η Πολιτεία παρεμβαίνει μόνο στο ακραίο γεγονός, εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ισονομία. Τα κριτήρια της ΕΕΑ είναι αυτά που θεσπίζει το κράτος και εάν μια ομάδα δεν πάρει άδεια, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα».

Ο γ.γ.Α. μίλησε και για τους ξενώνες του Αγίου Κοσμά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν ο κόπρος του Αυγείου». Ο πρόεδρός του Αθλητικού Κέντρου κ. Ρήγας υποστήριξε ότι «βρήκαμε αδιαφάνεια» και υποσχέθηκε ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Μέχρι τις 7 Μαϊου θα έχουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ποιοι θέλουν να μείνουν στους ξενώνες, μέχρι τις 31/5 θα γίνει η κατανομή τους και τον Αύγουστο οι ομοσπονδίες θα κληθούν να δηλώσουν τους αθλητές. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν μένει αθλητής που είναι τιμωρημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: