Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Θηλιά οκτώ εκατομμυρίων στον λαιμό της ΑΕΚ


Είτε είναι ο Πέτρος Παππάς εκείνος που αναζητεί «συμπαίκτες» μέσω συζητήσεων με επίδοξους επενδυτές. Είτε είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης εκείνος που ψάχνει την έξοδο από το τέλμα βολιδοσκοπώντας ακόμα και τον Μελισσανίδη. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη από μια λύση και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αν βλέπετε κατάφερε να εξασφαλίσει έστω και με τα χίλια ζόρια τα 4,5 εκατομμύρια Ευρώ που χρειαζόταν μέχρι και τις 31 Μαρτίου, δεν είναι διόλου σίγουρα πως φανεί το ίδιο…τυχερή και μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Και αυτό διότι θα χρειαστεί σχεδόν το διπλάσιο ποσό, προκειμένου να εξασφαλίσει την αδειοδότηση. Η ΑΕΚ θα πρέπει μέχρι και τις 30 Ιουνίου να έχει τακτοποιήσει τόσο τις οικονομικές εκκρεμότητες από την πρώτη του νέου έτους που αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια Ευρώ, όσο και εκείνες που κουβαλάει από τις ρυθμίσεις που έκανε για τις οφειλές του 2010. Ποσό που φτάνει περίπου στα τρια εκατομμύρια.

Το σύνολο είναι οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Και θα πρέπει φυσικά και πάλι να καλυφθεί από τον Νοτιά και τον Παππά. Τους δυο μεγαλομετόχους δηλαδή, που μόλις και μετά βίας έβαλαν πριν από μερικές μέρες ένα ποσό που έφτανε περίπου στα 4,5 εκατομμύρια. Και που επέμεναν (ειδικά ο Παππάς) πως είναι τα τελευταία που βάζουν.

Επομένως είναι ξεκάθαρο πως η ανάγκη για μια λύση δεν είναι απλώς μεγάλη, αλλά είναι και επείγουσα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που επιστρατεύτηκε σ’ αυτή την προσπάθεια ακόμα και ο Νικολαϊδης. Και προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρόεδρου της ΠΑΕ, ο οποίος έτσι κι αλλιώς παραμένει μέτοχος (έστω και ανενεργός).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: