Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ιβέτ Τζάρβις: «Θλιβερή η εξύβριση σε Σισέ και Βανγκέλι»

Η Ιβέτ Τζάρβις φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του SUPER 3 στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη, με αφορμή το διήμερο Συνέδριο που διοργανώνει το Football Against Racism in Europe στην Αθήνα (13-14/4), με τη συμμετοχή του επίσημου συνεργάτη του στην Ελλάδα, της Λέσχης Φίλων Άρη, Συνέδριο στο οποίο προσκλήθηκε να συμμετάσχει και ο Σύνδεσμος.
 
Η Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του FARE, το οποίο στηρίζεται από τη FIFA, την UEFA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε: «Στο διοικητικό συμβούλιο που είχαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, αποφασίσαμε ότι πρέπει να διοργανώσουμε την πρώτη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσουμε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, με τη συμμετοχή και των οπαδών.
 
Το περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή του Άρη, Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος εξυβρίστηκε ρατσιστικά από τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, ήταν θλιβερό και κάτι που δεν συνηθίζεται να γίνεται από επίσημους φορείς των ομάδων, αφού τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από τους οπαδούς. Όπως θλιβερά, βέβαια, ήταν και αυτά που είχαν γίνει στο Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός», για να συνεχίσει:
 
«Πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι σε αυτό και να διορθώσουμε κάθε άσχημη κατάσταση. Να αγαπάμε τις ομάδες μας, αλλά πάνω από όλα να σεβόμαστε την ανθρώπινη προσωπικότητα.
 
Δεν έχει σημασία ότι στην Ελλάδα δεν παρατηρούνται συχνά φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς στον αθλητισμό, αφού και μία φορά να γίνει κάτι, είναι πολύ άσχημο. Ζώντας στην Ελλάδα 28 χρόνια, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσω ρατσιστές τους Έλληνες. Δεν είναι κάτι που ταιριάζει με την παράδοσή και την Ιστορία της Ελλάδας».
 
Η Ιβέτ Τζάρβις μίλησε για τη στήριξη του Άρη και του SUPER 3 στην προσπάθεια του FARE, τονίζοντας:
 
«Γνωρίζουμε ότι ο SUPER 3 είναι κοντά μας και στέκεται ενάντια στον ρατσισμό στον αθλητισμό, καθώς είχε πάρει επίσημη θέση για το περιστατικό στον Βόλο απέναντι στον Τζιμπρίλ Σισέ.
 
Χαιρόμαστε που θα συμμετάσχετε και εσείς στο συνέδριο που διοργανώνει το FARE και ελπίζουμε όλο και περισσότεροι οπαδοί να αποκτήσουν αυτή τη νοοτροπία και να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια.
 
Ευχαριστούμε τον Άρη για την όλη του συμπαράσταση και στήριξη προς τον οργανισμό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: