Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η Ευρώπη στη σέντρα!

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι αγώνες στα πρωταθλήματα της «γηραιάς» ηπείρου. Στην Ιταλία, το πολύ μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ κλέβει την παράσταση στα ευρωπαϊκά ματς του σαββατοκύριακου, ενώ στην Ισπανία, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Μπαρτσελόνα. Επικίνδυνη έξοδος για τη Γιουνάιτεντ.

Στην Premier League , το πολύ μεγάλο ματς απουσιάζει, αλλά το ενδιαφέρον ποτέ. Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δοκιμάζεται στο ανατολικό Λονδίνο και το «Άπτον Παρκ» κόντρα στην πολύ επικίνδυνη Γουέστ Χαμ που παλεύει για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας. Η δεύτερη Άρσεναλ φιλοξενεί στο «Έμιρεϊτς» την Μπλάκμπερν ενώ η Τσέλσι πηγαίνει στην έδρα της Στόουκ για να πάρει ένα δύσκολο τρίποντο.

Στη χώρα των ταυρομάχων και την Primera Division , η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα  έχει δύσκολη αποστολή στο «Ελ Μαδριγάλ», εκεί όπου κοντράρεται με την Βιγιαρεάλ. Οι «μπλαουγκράνα» δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο στη δεύτερη «βασίλισσα» που υποδέχεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την Σπόρτινγκ Χιχόν με την νίκη να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Στη γειτονική Ιταλία και το Campionato , σίγουρα τα βλέμματα συγκεντρώνει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Μιλάνου. Στο «Σαν Σίρο» η πρωτοπόρος Μίλαν αντιμετωπίζει την περσινή πρωταθλήτρια Ίντερ σε έναν αγώνα που κατά πολύ θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Serie A. Σημαντικό ματς γίνεται και στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, εκεί όπου η Ρόμα υποδέχεται τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους.

Στη Γαλλία και στο πολύ συναρπαστικό Championnat  , το μεγάλο ματς λείπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σημαντικά ματς. Η πρωτοπόρος Λιλ, υποδέχεται στο «Μετροπόλ» τη νεοφώτιστη Καέν, ενώ οι περσινοί πρωταθλητές της Μαρσέιγ έχουν δύσκολη αποστολή στην έδρα της Λανς που παίζει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή. Η τρίτη Ρεν, φιλοξενεί στη Βρετάνη την Οσέρ.

Στη Γερμανία και την Bundesliga , όλα δείχνουν να έχουν κριθεί αναφορικά με τον τίτλο, με την Λεβερκούζεν να χρειάζεται ένα θαύμα και την Ντόρτμουντ να πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει το πρωτάθλημα. Το Σάββατο το μεσημέρι, η Μπορούσια υποδέχεται στη Βεστφαλία το Αννόβερο σε ένα ματς που σίγουρα κρύβει κινδύνους. Την ίδια ώρα, οι δεύτερες «ασπιρίνες» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Καϊζερσλάουτερν, ενώ η Μπάγερν Μονάχου υποδέχονται στο «Αλιάνζ Αρίνα» την ουραγό Γκλάντμπαχ. Δείτε τι συνέβη την Παρασκευή στο Ζανκτ Πάουλι-Σάλκε  που διεκόπη.  

Στη χώρα της τουλίπας και την Eredivisie , κυριαρχεί το πολύ μεγάλο ντέρμπι που βγάζει πρωταθλητή μεταξύ της Τβέντε και της Αϊντχόφεν. Στο Βέλγιο και την Jupiler League , τα play-of ξεκινούν και η δράση… τώρα αρχίζει. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Γάνδη-Μπριζ το Σάββατο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: