Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έλαμψε πάλι η Ντόρτμουντ

Οι Βεστφαλοί με δύο γκολ του Λούκας Μπάριος κέρδισαν με 4-1 το Ανόβερο για την 28η Αγωνιστική της Bundesliga, επιστρέφοντας στις νίκες. Από την άλλη, σημαντικές νίκες σημείωσαν Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΑΝΟΒΕΡΟ 4-1
Στις νίκες επέστρεψε η Ντόρτμουντ μετά από δύο αγωνιστικές, καθώς επικράτησε με 4-1 επί του Ανόβερο στο «Σίγκναλ Ιντρούνα Παρκ» πιάνοντας τους 65 βαθμούς. Το Ανόβερο προηγήθηκε στο 57′ όταν ο Πίντο επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, και ο Αμπντελαουέ με προβολή έκανε το 0-1. Η Ντόρτμουντ γύρισε το ματς σε πέντε λεπτά, κάνοντας το 2-1. Αναλυτικά στο 59′ ο Γκέτσε με δεξί σουτ ισοφάρισε, ενώ στο 64′ ο Πίζτσεκ σέντραρε από τα αριστερά για τον Λούκας Μπάριος, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Φρόμλοβιτς. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσαν οι Μπάριος στο 74′ με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι και Γκροτσέους στο 83′με κοντινό πλασέ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Ντόρτμουντ.
Οι συνθέσεις:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Φαιτενφέλερ, Πίζτσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς (80′ Σαντάνα), Σμέχλερ, Μπέντερ, Σαχίν, Γκέτσε (84′ Ντα Σίλβα), Γκροτσέους, Λεβαντόφσκι (70′ Μπλαζικόφσκι), Λούκας Μπάριος.
ΑΝΟΒΕΡΟ: Φρόμλοβιτς, Τσερούντολο, Χαγκουϊ, Πόγκαδετς, Σούλτς (61′ Τσάχεντ), Σμίκερμπακ (76′ Καρλίτος), Πίντο, Στίντλ, Ράους (46′ Σλάουντραφτ), Κόναν, Αμπντελαουέ.
ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 0-1
Στο -7 από την Ντόρτμουντ έμεινε η Λεβερκούζεν, καθώς κέρδισε με 1-0 την Καϊζερσλάουτερν στο «Φρίτς Βάλτερ Στάντιον» φθάνοντας τους 58 βαθμούς. Η Καϊζερσλάουτερν «φλέρταρε» με το γκολ στο 11′ όταν ο Τίφερτ πάσαρε στον Χλούσεκ, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Άντλερ. Η Λεβερκούζεν απείλησε στο 24′ με τον Ντερτιγιόκ να σουτάρει άστοχα από την μικρή περιοχή, ενώ στο 31′ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-1 όταν Βιντάλ και Μπάλακ συνδυάστηκαν και ο πρώτος πλάσαρε τον Τραπ, αλλά ο γκολκίπερ της «Λάουτερν» έδιωξε σε κόρνερ. Η Λεβερκούζεν πήρε την νίκη στο 74′ όταν ο Ντερτιγιόκ τροφοδότησε τον Σαμ, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-1.
Οι συνθέσεις:
ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ: Τραπ, Ντικ, Άμπελ, Ρόντνι, Γιέσεν, Τίφερτ, Μπίλεκ (60′ Πέτσος), Κίρτς, Χλούσεκ (76′ Ρίβιτς), Νέμετς (56′ Χόφερ), Λάκιτς.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Άντλερ, Μπάλιτς, Σκάαμπ, Ράϊνχαρτ, Κάντλετς (71′ Μπέντερ), Βιντάλ, Ρόλφες, Σαμ (90+4′ Γκεόρκενσεν), Μπάλακ, Μπαρνέτα (66′ Κίσλινγκ), Ντερτιγιόκ.
ΜΠΑΓΕΡΝ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 1-0
Την ουραγό του πρωταθλήματος αντιμετώπιζε η Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντζ Αρένα» και οι Βαυαροί ήλπιζαν σε ένα εύκολο απόγευμα. Ωστόσο η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ, εμφανίστηκε πολύ σκληρή, χάνοντας τελικά με 1-0 στα τελευταία λεπτά.
«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν ο Άριεν Ρόμπεν στο 77’. Με αυτή τη νίκη οι Βαυαροί ανέβηκαν και πάλι στη 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ ταυτόχρονα μείωσαν από τη Λεβερκούζεν στους επτά βαθμούς. Σε ότι αφορά τη Γκλάντμπαχ δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται με το ένα πόδι στην Τσβάιτελιγκα.
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Κραφτ, Λαμ, Λουίς Γκουστάβο, Μπάντστουμπερ, Πράνιτς, Κρόος (72’ Οτλ), Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μέλερ (72’ Κλόσε), Ριμπερί, Γκόμεζ
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Μπέιλι, Γιάντσκε, Στραντζλ, Ντάντε, Ντάεμς, Χερμάν (63’ Ματμούρ), Νόισταντερ (86’ Μπρούερς), Νόρντβαϊτ, Αράνγκο, Ράους, Χάνκε (72’ Ιντρίσου)
MAINTZ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 1-1
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Φράιμπουργκ στο «Μπρούχβεγκ» απέναντι στη Μάιντς, καθώς στο 1’ πήρε το προβάδισμα με τον Παπίς Σισέ ο οποίος σημείωσε το 19ο τέρμα του για τη φετινή σεζόν.
Ωστόσο η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφτασε στην ισοφάριση με τον Αλάγκουι στο 74’. Έτσι παρέμεινε στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και συνεχίζει να ελπίζει σε ευρωπαϊκή έξοδο.
Οι συνθέσεις:
ΜΑΪΝΤΣ: Βέτκλο, Μπούνγκερτ, Σβένσον, Νοβέσκι, Φουκς, Φατχί (58’ Ρίισε), Πολάνσκι, Ίβανσιτς, Σούρλε (81’ Σλίσκοβιτς), Χόλτμπι, Έλερ (66’ Αλάγκουι)
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπάουμαν, Μούντζα (78’ Νίκου), Κρμας, Τόπρακ, Μπάστιανς, Σούστερ, Καλιγκιούρι, Φλουμ, Μακιάντι, Ρόσενθαλ (46’ Πούτσιλα), Σισέ (64′ Γιάνο)
*Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Βέρντερ με την Στουτγάρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: