Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο πρωταθλητής...καταπίνει τους πρωταθλητές!!

Κι όμως η παράδοση συνεχίστηκε και ουσιαστικά ανέδειξε το "μέταλλο" αυτής της μεγάλης ομάδας που λέγεται Παναθηναϊκός. Με μοναδική εξαίρεση τον ημιτελικό του φάιναλ φορ του 2005 στη Μόσχα, όταν ηττήθηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2004 και... ξανάγινε το 2005) ο Παναθηναϊκός ρίχνει στο... καναβάτσο εν δυνάμει πρωταθλήτριες Ευρώπης κάθε φορά που τις αντιμετωπίζει σε αγώνα, ή σειρά αγώνων που κρίνεται κάτι: Πρόκριση ή τίτλος!

- Το 1994, στα πλέι οφ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 2-1 στης νίκες της Λιμόζ, της ομάδας δηλαδή που το 1993 είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο φάιναλ φορ του ΣΕΦ

-Το 2002 στη Μπολόνια, ο Παναθηναϊκός πρώτα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σουπρολίγκα του 2001, Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ημιτελικό και στη συνέχεια πήρε το τρόπαιο με αντίπαλο στον τελικό την πρωταθλήτρια Ευρωλίγκα του 2001, Βίρτους Μπολόνια. Είχε προηγηθεί η χρονιά του διχασμού με δύο διοργανώσεις και ο Παναθηναϊκός για να φθάσει στο τρόπαιο τις είχε νικήσει και τις δύο!

- Το 2007 στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2006 (στο φάιναλ φορ που είχε γίνει στην Πράγα) ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

- Το 2009 στο Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008 (στο φάιναλ φορ που είχε γίνει στη Μαδρίτη) ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάλι!

- Το 2011 και στα πλέι οφ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο σε βάρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2010 (στο φάιναλ φορ που είχε γίνει στο Παρίσι) Μπαρτσελόνα με 3-1 νίκες αν και δεν είχε το πλεονέκτημα έδρας.

Όπως αποδεικνύεται τίποτα δεν είναι τυχαίο... Κι επίσης σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: