Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τιμά τον Ρονάλντο η Ρεάλ!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεχνάει τους μεγάλους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της. Ενας από αυτούς ήταν και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Ρονάλντο Ναζάριο ντα Λίμα, ο γνωστός σε όλους, Ρονάλντο.

Το "φαινόμενο" κατέκτησε με τους "μερένχες" δύο πρωταθλήματα, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Στις 14 Φεβρουαρίου το "φαινόμενο" ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Η διοίκηση των Μαδριλένων αποφάσισε να τιμήσει το μεγάλο αυτόν παίκτη. Αύριο, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, ο Ρονάλντο θα είναι αυτός που θα δώσει την πρώτη πάσα στη σέντρα του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", εκεί όπου λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς της "Βασίλισσας". Κοντά του θα βρίσκονται ο Φλορεντίνο Πέρεθ και ο Χόρχε Βαλντάνο, ενώ ο πρώην "μαδριλίστα" θα τιμηθεί στον αγωνιστικό χώρο του "ναού" με ένα αγαλματάκι (ρέπλικα) που κατασκευάστηκε το 1925 και τώρα έχει τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο των αποδυτηρίων της επαγγελματικής ομάδας.

Ελάχιστοι παίκτες κατάφεραν να επιστρέψουν την ενεργό δράση μετά από δύο απίστευτα σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο, όπως ο Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος όχι μόνο το πέτυχε, αλλά πρόσφερε αξέχαστες αναμνήσεις σε όλους τους οπαδούς της "στρογγυλής θεάς", δείγμα του "standing ovation" που έλαβε στο "Ολντ Τράφορντ", όταν πέτυχε χατ τρικ με τη Ρεάλ εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η κλάση του και η ποιότητά του δεν πρόκειται να ξεχαστούν από τις επόμενες γενεές.

Υπέγραψε στους "μερένχες" το καλοκαίρι του 2002, μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου με τη Βραζιλία, στα γήπεδα της Απω Ανατολής. Είχε για συμπαίκτες του παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Ραούλ. Κάταφερε εύκολα να "ταιριάξει" στο παιχνίδι της Ρεάλ και με το καλημέρα στο γήπεδο σκόραρε εναντίον της Αλαβές, τον Οκτώβριο του 2002.

Μπήκε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" στο 63ο λεπτό και χρειάστηκε μόλις μία προσπάθεια για να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ομάδας. Το γκολ που πέτυχε έκανε το πλήθος να παραληρεί. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Όλα τα πρωτοσέλιδα του ισπανικού Τύπου ήταν αφιερωμένα στον παικταρά και από τότε δεν σταμάτησαν να τον αποθεώνουν μέχρι και το καλοκαίρι του 2006, όταν αποφάσισε να αφήσει τη Μαδρίτη για το καμπιονάτο.

Ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, Χόρχε Βαλντάνο, είχε πει κάποτε για το "φαινόμενο": "όταν τον βλέπεις να επιτίθεται, μοιάζει σαν ένα κοπάδι από βουβάλια που αποφάσισαν να τρέξουν".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: