Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πρωταθλητές στο… οffside!!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία του… οffside αναδεικνύεται στα προκριματικά του Euro 2012 η Εθνική μας ομάδα! Διαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της UEFA.
Το πρώτο μισό των αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2012 έχει ολοκληρωθεί, και τα στατιστικά που έχουν διαμορφωθεί ήδη παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η Εθνική μας ομάδα μάλιστα πρωτεύει στην κατηγορία του offside, ενώ ο προκριματικός μας όμιλος είναι αυτός με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες!
Πρώτοι με… βοήθεια «Σάλπι»
Η μόνη κατηγορία στην οποία η Εθνική μας ομάδα είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των 51 Εθνικών ομάδων είναι τα offside όπου με 20 συνολικά (τα 9 από τον Σαλπιγγίδη) προσπερνάμε τις Μολδαβία, Ουγγαρία, Καζακστάν που έχουν 19 και τις Ιταλία, Γαλλία, Αλβανία με 18. Το περισσότερα κόρνερ τα έχει κερδίσει η Τσεχία (48), ενώ πρώτη στα γκολ είναι η Ολλανδία με 21 (16 περισσότερα από την Εθνική μας…).
Μαυροβούνιο η… νέα Ελλάδα!
Η μόνη Εθνική ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ είναι του Μαυροβουνίου, ενώ η Ελλάδα με τα δύο που έχει παθητικό είναι στις καλύτερες άμυνες των προκριματικών. Όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες, πρώτη είναι η Σερβία με 17, με τη χώρα μας να έχει 11. Αξίζει να θυμίσουμε πως στο Euro του 2004, η Εθνική μας ήταν πρώτη σε κίτρινες και τάκλιν!
Οι σκόρερ και οι... σκληροί
Πρώτος σκόρερ της προκριματικής φάσης είναι ο Κλόζε με τον Χούντελαρ που έχουν από 8 γκολ, ενώ στις ασιστ ισοβαθμούν στις 4 οι Κάλστρομ, Σνάιντερ, Οζίλ, Λάρσον, Ροζίτσκι, Τζούτζακ. Τα περισσότερα φάουλ τα έχει κάνει ο Έντμουντσον από τα Νησιά Φερόε μαζί με τον Βέλγο Τίμι Σίμονς, ενώ τα περισσότερα κερδισμένα είναι από τον Φαν Μπόμελ. Τέλος, ο Σαλπιγγίδης είναι πρώτος στα οφσάιντ (μαζί με τον Μπενζεμά) «βοηθώντας» έτσι την Ελλάδα στην… πρωτιά της!
Η… κόντρα των ομίλων
Ο πιο… παραγωγικός όμιλος είναι ο 5ος με την παρουσία Ολλανδίας, Σουηδίας και Ουγγαρίας όπου έχουν μπει 63 γκολ (στον δικό μας όμιλο δεν έχουν μπει ουτε τα μισά…) την ώρα που ο όμιλος της Εθνικής μας ομάδας μπορεί να… καυχιέται πως είναι ο πιο… σκληρός καθώς στους αγώνες του έχουν τιμωρηθεί 66 φορές παίκτες με κίτρινη κάρτα, αριθμός ρεκόρ! Πάντως οι περισσότερες κόκκινες (τέσσερις στον αριθμό) έχουν βγει στον 4ο όπου έχει και τρεις ομάδες από τα Βαλκάνια (Βοσνία, Ρουμανία, Αλβανία) οπότε μοιάζει μάλλον… φυσιολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: