Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Θα πάει σε πολύ μεγάλο βάθος»…!!

Στο περιθώριο συνάντησής του με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης έκανε γνωστό ότι -σε συζητήσεις που είχε με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση- έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η διερεύνηση καθυστερεί επειδή η Δικαιοσύνη θέλει να φθάσει σε βάθος και να μην αφήσει τίποτε το οποίο να είναι κενό.
«Θα πάει σε πολύ μεγάλο βάθος»…
«Θα πάει πραγματικά σε πολύ μεγάλο βάθος, πιστεύω ότι φεύγει η μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως ο φάκελος που κοινοποιήθηκε από την ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα με τα παράνομα στοιχήματα, τα συνεννοημένα παιχνίδια και τις υποψίες για αυτά είναι πολύ μεγάλος και χωρίστηκε σε τρεις ενότητες, ενώ εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών είναι ότι υπήρξε εμπλοκή πέντε υπουργείων και ταυτόχρονα ήταν απαραίτητη και η συνδρομή υπηρεσιών του εξωτερικού.
«Φαίνεται ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγάλο βάθος, είναι ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε και υπενθύμισε πως η πολιτική και η αθλητική ηγεσία της χώρας είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι οι έρευνες «θα φθάσουν στο τέλος, και θα πάνε όσο πιο βαθιά και πιο ψηλά χρειαστεί». Όπως είπε ο υφυπουργός, «βασικός στόχος είναι να καθαρίσει ο χώρος του πιο λαϊκού αθλήματος» και τόνισε ότι «ενώ τα γήπεδα έπρεπε να αποτελούν χώρο γιορτής για τις οικογένειες και τους νέους ανθρώπους, μετατράπηκαν σε χώρο βίας και ντροπής για τον πολιτισμό και την πατρίδα μας».
Έκανε επίσης γνωστό ότι -μετά τις εξελίξεις αυτές στο χώρο του ποδοσφαίρου- θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κατάθεση του νόμου που θα προβλέπει αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου στο χώρο του αθλητισμού και ξεκαθάρισε ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι «να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου, να σταματήσει η βία και να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα».
Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε, πάντως, ότι το εγχείρημα για την πάταξη της διαφθοράς και της βίας δεν είναι εύκολη υπόθεση και αφού υπενθύμισε ότι άλλες χώρες που το δοκίμασαν -όπως η Αγγλία- χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να δουν αποτελέσματα, τόνισε επιπλέον ότι το πέτυχαν «με μεθόδους που ελπίζουμε και δεν θέλουμε εμείς ποτέ να χρησιμοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: