Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Να είναι μόνο η αρχή

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει τις εξελίξεις για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχηματισμού.
Να είναι μόνο η αρχή
Αναλυτικά το άρθρο του:
Αλλος πολύ κι άλλος λιγότερο είχαμε τις αμφιβολίες μας για το αν η δικαιοσύνη θα προχωρούσε με τολμηρά βήματα στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχηματισμού.
Η εισαγγελέας κυρία Ελένη Ράικου κινήθηκε με ταχύτητα και μυστικότητα. Το γεγονός αποδεικνύεται γιατί οι προσαχθέντες αιφνιδιάστηκαν πλήρως.
Η «SportDay» σέβεται απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας και αντιλαμβάνεται τις διαφορές ανάμεσα σε έναν ύποπτο και έναν κατηγορούμενο. Πολύ δε περισσότερο ανάμεσα σε έναν κατηγορούμενο και έναν καταδικασμένο με αμετάκλητη απόφαση της δικαιοσύνης.
Ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν υπήρξαν. Τα ονόματα όσων προσήχθησαν και αργότερα συνελήφθησαν λίγο-πολύ ήταν τα αναμενόμενα. Είχαν συζητηθεί, είχαν υπονοηθεί σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και στήλες εφημερίδων.
Το έτσι κι αλλιώς σαθρό οικοδόμημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τώρα τρίζει συθέμελα. Μη γελιόμαστε. Από μόνο του δεν είχε τη δυνατότητα να καθαρθεί.
Ακόμα και τώρα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα ονόματα οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Γνώμη μας είναι ότι η υπόθεση δεν έχει πιάσει ταβάνι. Βρισκόμαστε στα μεσαία πατώματα. Μέχρι να πάμε στο ρετιρέ, έχει δουλειά ακόμα. Θέση μας είναι όλα στο φως.
Οι μέρες που διανύουμε είναι πονηρές. Η κοινωνία στενάζει και αγανακτεί από τις συνέπειες των οικονομικών μέτρων της τρόικας και της κυβέρνησης.
Τα ονόματα των συλληφθέντων και των προσαχθέντων μπορούν να δοθούν ως βορά στην αδηφάγα περιέργεια του πλήθους, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα μείζονα προβλήματά της. Ο δρόμος που χωρίζει την απαγγελία μιας κατηγορίας μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη είναι μακρύς.
Η «SportDay», με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, εκτιμά ότι η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει σ' αυτή τη σειρά ονομάτων. Γνωρίζει ότι ήδη υπάρχουν πιέσεις, ώστε κάποιοι να μην περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ. Ξέρει επίσης ότι τώρα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για κάθαρση παντού. Το κλίμα που διαμορφώνεται το επιβάλλει. Και σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες και σε ό,τι αφορά ομάδες που αδειοδοτήθηκαν χωρίς να το δικαιούνται.
Θα καλωσορίσουμε κάθε δήλωση των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Ενωση Β'-Γ' Εθνικής) που θα ζητεί να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, αν και αμφιβάλλουμε ότι θα γίνει. Θα σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά δεν πρόκειται να καταπιούμε συμψηφισμούς, συγκαλύψεις και παροχή ασύλου στα «λευκά κολάρα» της καλής κοινωνίας.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: