Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το κατηγορητήριο για τους «εγκέφαλους»…!!

Τι αναφέρεται για τους εμφανιζόμενους ως επικεφαλής Τσακογιάννη, Μπέο και Ψωμιάδη.
Το κατηγορητήριο για τους «εγκέφαλους»…
Με απειλές και εκβιασμούς μεγαλοπαράγοντες έκαναν περιουσίες. Βαρύ κατηγορητήριο εναντίον των επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, που έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες και πλούτιζαν, απευθύνει η Εισαγγελία της Αθήνας.
Ειδικότερα για τους Γ. Τσακογιάννη, Αχ. Μπέο και Μ. Ψωμιάδη, που εμφανίζονται ότι είναι επικεφαλής των τριών εγκληματικών οργανώσεων αναφέρεται επί λέξει:
Από το 2008 μέχρι και σήμερα από κοινού με τους Ν. Χάλκο, Μιχ. Νικολόπουλο, Νίκο Παντέλη, Γιάννη Παπαδόπουλο και πρόσωπο με το όνομα «Λευτέρης» - είναι γνωστό μόνο το κινητό του, το οποίο είναι ενεργοποιημένο στο όνομα Λεκάκη - ο Γ. Τσακογιάννης διηύθυνε ομάδα με διαρκή δράση με τουλάχιστον τρία πρόσωπα (οργάνωση) με επιδίωξη την διάπραξη κακουργημάτων, όπως εκβιάσεις, απάτες κ.λ.π.
Οι κατηγορούμενοι επεδίωκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Έδιναν εντολή σε τρίτους παράνομους πράκτορες, μέλη της οργάνωσης, να πηγαίνουν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και να παριστάνουν ψευδώς ότι έπαιζαν το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα», τηρώντας - υποτίθεται - τους κανονισμούς του παιχνιδιού, δηλώνοντας, δηλαδή, ότι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Έτσι παραπλανούσαν τους υπαλλήλους των πρακτορείων, που παραλάμβαναν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης. Δεν γνώριζαν οι υπάλληλοι ότι οι αγώνες, που έπαιζαν οι συγκεκριμένοι «παίκτες» ήταν χειραγωγημένοι.
Εξανάγκαζαν επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άλλους, όπως ποδοσφαιριστές, με απειλή να διαπράξουν την απάτη (2008-2011). Τους απειλούσαν και τους εκβίαζαν ότι δεν θα τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα. Οι παράγοντες, που ασκούσαν τις απειλές σε βάρος των ποδοσφαιριστών έρχονταν οι ίδιοι σε επαφή μαζί τους ή μέσω τρίτων.
Τους μεγαλοπαράγοντες εμφανίζει το κατηγορητήριο και ως ηθικούς αυτουργούς, αφού με πειθώ και φορτικότητα εξανάγκαζαν να διαπράξουν απάτη οι τρίτοι παράνομοι, πράκτορες και μέλη της Οργάνωσης δηλώνοντας ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων την απόδοση των στημένων παιχνιδιών.
Οι μεγαλοπαράγοντες έδιναν επίσης σε αθλητές, διαιτητές ή διοικητικούς παράγοντες παροχές και υποσχέσεις για να τους «φέρνουν» τα επιθυμητά αποτελέσματα στους στημένους αγώνες.
Οι ίδιοι ως ηθικοί αυτουργοί προκαλούσαν σε τρίτους την απόφαση να παίζουν διαδικτυακά στοιχήματα σε εταιρίες του εξωτερικού στους στημένους αγώνες.
Οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν από τις εγκληματικές δραστηριότητες μεγάλα ποσά προβαίνοντας παράλληλα και στην απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας. Η περιουσία αυτή προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες ή από τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, αγοράζοντας κερδισμένα δελτία ή λαμβάνοντας βεβαιώσεις κερδών από τον ΟΠΑΠ για να νομιμοποιήσουν τα κέρδη τους από το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα.
Πηγή: tovima.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: