Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κιουμουρτζόγλου: «Ελαφρύ πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» προκειμένου να σχολιάσει με την εμπειρία του το σημερινό πέμπτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στο κλειστό της Πυλαίας.
«Τελευταία βλέπουμε αρκετά καλά παιχνίδια ειδικά στις σειρές ΠΑΟΚ-Άρη και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά γενικά φέτος εννοείται πως δεν είδαμε καλό μπάσκετ. Πιστεύω πως σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα, γιατί την προηγούμενη φορά ηττήθηκε μέσα στην έδρα του, οπότε τώρα θα είναι υποψιασμένος.
Άλλωστε ο Άρης κατεβαίνει χωρίς τον Σλούκα, που ήταν ο βασικός του πλέι-μέικερ σε αυτή σειρά. Από την άλλη στην έδρα πολύ συχνά δίνεται ένα μικρό πλεονέκτημα και από τη διαιτησία, καθώς αν παίξεις πραγματικά πολύ σκληρή άμυνα, τότε πολύ δύσκολα οι διαιτητές θα δώσουν δέκα συνεχόμενα φάουλ. Δίνω το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως θα πάρει τη νίκη σήμερα.
Εξωτερικά κρίνοντας κανείς το ρόστερ του Άρη φαίνεται καλύτερο, αλλά στον ΠΑΟΚ κάνει τη διαφορά η παρουσία του Μαρκόπουλου, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στο διάστημα που βρίσκεται εκεί και κατάφερε να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε μπάσκετ, αυτή είναι η αλήθεια. Και πώς να έχουμε άλλωστε όταν η υπεύθυνη αρχή για το επαγγελματικό μπάσκετ, ο ΕΣΑΚΕ δηλαδή, δεν ασχολείται με το να φτιάξει το μπάσκετ. Έχω τονίσει εδώ και χρόνια ότι αφού δεν μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να συναγωνιστούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα χρήματα, ας παίξουν σε άλλο πρωτάθλημα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: