Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πολίτης: «Γιορτή για την πόλη τέτοια ντέρμπι»

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, με την οποία κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987, Κώστας Πολίτης, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό «Metropolis» και μίλησε για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη (19:00). Μέσα σε όλα τόνισε πως τέτοια παιχνίδια είναι γιορτή για την πόλη μας, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι περιμένει ακόμη ένα ισορροπημένο ματς:
«Σίγουρα τέτοια παιχνίδια είναι γιορτή για την πόλη. Τα έχω ζήσει αυτά τα παιχνίδια και εκείνη την εποχή δεν ήταν μόνο γιορτή για την Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα, αφού οι δυο ομάδες τότε βρισκόντουσαν στην πρώτη γραμμή. Πλέον έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο αθλητισμός είναι μπίζνες. Ο κόσμος διψάει για διακρίσεις και θέλει να βλέπει Μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Με τους κατάλληλους ανθρώπους, με υπομονή και φυσικά χρήματα οι δυο αυτές ομάδες μπορούν τα προσφέρουν αυτά. Δυστυχώς στην παραγωγή ήμαστε πολύ πίσω, γιατί είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί επιμονή».
Για το σημερινό παιχνίδι είπε:
«Φυσικά παρακολουθώ τα παιχνίδια τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Άρη και θα δω και το σημερινό. Οι δυο ομάδες παρουσιάζονται ισορροπημένες και όποια βρεθεί στην καλύτερη μέρα της θα είναι και η νικήτρια. Αμφότερες παίζουν περιφερειακό Μπάσκετ, καθώς δεν διαθέτουν παίκτες με δύναμη για να κάνουν κάτι διαφορετικό. Πάντως όλα τα παιχνίδια τους μέχρι τώρα, παρόλο που ήταν χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, είναι συναρπαστικά και μας κρατάνε σε αγωνία. Τόσο ο Λευτέρης Σούμποτιτς, όσο και ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι έμπειροι προπονητές, έχουν κοουτσάρει πολλές ομάδες και ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια. Επαναλαμβάνω ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες και όποια ομάδα βρεθεί στην καλύτερη μέρα της θα είναι και η νικήτρια».
Τέλος, όσον αφορά τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, αλλά και τον Ολυμπιακό τόνισε:
«Αδιαμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός δίκαια αναδείχτηκε πρωταθλητής. Μαζί με τον Ολυμπιακό πήραν το ρίσκο να επενδύσουν πολλά χρήματα με αποτέλεσμα πλέον οι άλλες ομάδες να μην μπορούν να της πλησιάσουν. Επίσης εκτιμώ ότι οι ομάδες δεν δίνουν βάρος στην παραγωγή παικτών γιατί πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: