Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πλησιάζει το «τέλος» για Γιάο Μινγκ;

Ο Γιάο Μινγκ δίνει «μάχη» για να ξεπεράσει τον τελευταίο τραυματισμό του στον αστράγαλο. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι είναι πολύ πιθανό να μην αγωνισθεί ξανά.
Πλησιάζει το «τέλος» για Γιάο Μινγκ;
Ο ύψους 2,28 μέτρων σέντερ των Χιούστον Ρόκετς τόνισε στο «CCTV» ότι δεν μπορεί να προβλέψει πότε ή αν θα ξεπεράσει πλήρως το κάταγμα που υπέστη στον αστράγαλο τον περασμένο Νοέμβριο.
«Δεν ξέρω αν θα ενταχθώ σε κάποια πρωταθλήτρια ομάδα στο μέλλον. Δεν ξέρω καν αν θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά», δήλωσε ο Κινέζος γίγαντας και συνέχισε: «Εύχομαι να μπορέσει να με δει η κόρη μου (σ.σ.: είναι ενός έτους) να αγωνίζομαι και ακόμη και να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα».
«Είναι σίγουρα ένα μεγάλο κίνητρο για μένα να συνεχίσω, μολονότι το πόδι μου χρειάζεται ακόμη πολλή θεραπεία. Όταν βαδίζω ή κάνω τζόγκινγκ είναι εντάξει... αλλά πρέπει να ανακτήσω το 80% της δύναμής μου για να παίξω. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο το 30% περίπου», πρόσθεσε.
Το πενταετές συμβόλαιο του 30χρονου άσου με το Χιούστον, το οποίο έχει αξία 76 εκατ. δολάρια, λήγει στις 30 Ιουνίου, με την απειλή του λοκ άουτ να είναι πιθανή. Ο Γιάο Μινγκ επελέγη από τους Ρόκετς στο Νο 1 του ντραφτ του 2002, ωστόσο έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πάντως, ο ίδιος επιμένει ότι θα είναι δύσκολο να αφήσει τους Ρόκετς, λόγω τραυματισμού ή ανταλλαγής: «Πέρασα τα καλύτερα δέκα χρόνια της ζωής μου παίζοντας και ζώντας στο Χιούστον. Αυτό κάνει πιο δύσκολο το να πεις ‘αντίο’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: