Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Άλλη γλώσσα μιλάμε!

Ο Νικόλας Βασιλαράς δίνει την απάντησή του με αφορμή τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά από τους αναγνώστες για το θέμα του Ζήση Βρύζα.

Άλλη γλώσσα μιλάμε!
Αναλυτικά το άρθρο του:
Χρειάζεται που και που να υπενθυμίζουμε πέντε πράγματα για να μην θεωρούν ορισμένοι ότι δεν ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Εχω γράψει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν πως με τα μηνύματά σας δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Όχι απλά δεν τα ανεβάζω δηλαδή, αλλά τις περισσότερες φορές δεν τα διαβάζω καν. Αν σας ενδιαφέρει και το στατιστικό της υπόθεσης, συνήθως, επτά στις δέκα μόνοι σας τα λέτε μόνοι σας τα ακούτε.
Ο λόγος; Βασικά είναι εμφανές από αυτά που – συχνά - γράφετε πως μιλάμε διαφορετική γλώσσα και εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος. Δεν είναι κακό αυτό, είναι απλά η πραγματικότητα. Υπάρχουν τύποι που δεν καταλαβαίνουν επειδή δεν στρίβουν, άρα απαλλάσσονται λόγω βλακείας. Υπάρχουν άλλοι που κάνουν τους χαζούς αλλά δεν είναι και μπαίνουν μέσα για το χαβαλέ τους.
Υπάρχουν οι στημένοι που απλά βγάζουν ή προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν τους νοιάζει να ξεφτιλιστούν και υπάρχει και μια μειοψηφία με σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις - ακόμη κι αν με αυτές διαφωνεί η γνώμη της στήλης. Τους τρώει όμως η μαρμάγκα τους τελευταίους καθώς η βλακεία είναι ανίκητη και ζει ανάμεσά μας...
Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, άρα δεν τίθεται θέμα προσβολής αλλά… αποδοχής της. Ειλικρινά πιστεύω πως ελάχιστοι σοβαροί άνθρωποι θα μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν ή να πουν μέσω μηνυμάτων κάτι που να έχει βάση γιατί προφανώς έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν στη ζωή τους και τους λείπει ο ελεύθερος χρόνος ώστε να μπουν στη διαδικασία αυτή.
Οι περισσότεροι από τους «συμμετέχοντες» λοιπόν θα παπαγαλίσουν αυτά που αμάσητα έχουν καταπιεί από κάποιον «βοσκό» που τους ταίζει σανό, θα κάνουν τον χαβαλέ ή τις «δουλειές» που λέγαμε και πιο πάνω και στο φινάλε θα μένουν με το χαμόγελο της αυτοϊκανοποίησης. Όπως τα βράδια που έχουν κλείσει τον υπολογιστή με τελευταίο σάιτ το youporn και το πουλί όπως πάντα στο χέρι. Και προσέξτε: Δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και για κάθε βράδυ ρε παλικάρια. Δοκιμάστε και κάτι διαφορετικό και μετά επιστρέψτε στη συνήθεια που έγινε λατρεία…
Και το ίδιο, αν θέλετε να την απλώσουμε την κουβέντα, θεωρώ ότι συμβαίνει και με τις γραμμές στο ραδιόφωνο. Πόσοι λογικοί άνθρωποι θα κάτσουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να συμμετάσχουν στις ηλίθιες συζητήσεις που συχνά γίνονται, επειδή μονίμως κάποιοι (όχι οι παραγωγοί) εκεί τις πηγαίνουν; Και σας το λέει ένας άνθρωπος που δεν κοιμάται νωρίς τα βράδια και ακούει συχνά νυχτερινές εκπομπές αλλά που με το ζόρι θα βρει πέντε στα είκοσι τηλέφωνα που να λένε κάτι αφού μετά κόπων και βασάνων κατάφεραν να βγάλουν γραμμή.
Οι υπόλοιποι εύκολα θα έκαναν καριέρα στην Ανίτα Πάνια και το πρωί αν συζητήσουμε τις μας έμεινε απ’ όσα ακούσαμε συνήθως τις ασυναρτησίες τους θα θυμόμαστε. Και μην παρεξηγιέστε κάποιοι. Αυτοί που ενοχλείστε δεν σας αφορά το θέμα. και έχετε τη δύναμη να το κατανοήσετε. Απλά είστε (πλέον) η μειοψηφία και σας κάνουν ότι θέλουν οι άλλοι. Και εγώ που μπήκα στο τριπακι να γράψω, χάρη τους κάνω αφού μπορεί να αισθάνονται ότι κατάφεραν κάτι και ότι τους δώσαμε σημασία, αλλά ίσως έτσι ξυπνήσουν ορισμένοι. Ειδάλλως… κλάιν μάιν και δεν θα έγραφα λέξη.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα πάρτε ένα παράδειγμα από τα τελευταία μου άρθρα και θα δείτε μέσα σε τι βλακεία ζούμε. Γράφω για το ναυάγιο με τον Βρύζα και πριν περάσει μια ώρα έχει σκάσει μύτη η μισή Τούμπα για να μου την πει. Καταρχήν ποιος ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ ρε καρντάσια; Ούτε καν την διαρροή του Παναθηναϊκού περί τρομοκρατίας δεν ανέφερα και δεν με ενδιαφέρει γιατί έκανε πίσω, αλλά το αποτέλεσμα.
Αν τώρα οι φίλοι του Δικεφάλου φτιάχτηκαν απλώς επειδή δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό κι αυτό ήταν το στοίχημά της ζωής τους, γούστο τους και καπέλο τους. Τους πληροφορώ πάντως ότι δεν πήγε ούτε σε αυτούς. Γενικώς στον Παναθηναϊκό δεν βλέπω να τους καίγεται καρφί ώστε να μπουν σε οποιαδήποτε κόντρα ή σύγκριση μαζί τους και προτιμούν να χαίρονται ή να λυπούνται με τις δικές τους επιτυχίες ή αποτυχίες.
Μου γράφουν ότι έκανα κωλοτούμπα και ξαφνικά τον βγάζω σέντρα και τον κράζω τον Βρύζα. Γιατί μήπως είδε κανείς να γράφω προηγουμένως πουθενά καμία αγιογραφία του; Προσωπικά αδιάφορος μου ήταν, αδιάφορος μου είναι και τώρα. Μια σχετικά καλή κίνηση για τα δεδομένα της εποχής και της κατάστασης στο τριφύλλι τον θεωρούσα και τίποτα παραπάνω. Σιγά μην δεν βρεις και καλύτερο. Απλά δεν το χειρίστηκες σωστά επικοινωνιακά το θέμα (άλλο και από αρχαιοτάτων χρόνων πρόβλημα αυτό) και έγινε ότι έγινε.
Ούτε φυσικά άφησε τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Ο Παναθηναϊκός από δικά του λάθη είχε χάσει όλο τον χρόνο και η ανατροπή αυτή δεν τον καθυστερεί παρά στο ελάχιστο από τα όσα θα έκανε αν έπαιρνε τον Βρύζα ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα ερχόταν με σημαντική καθυστέρηση. Αρα μικρό το κακό και σε αυτή την ιστορία καθώς το μεγάλο έχει προηγηθεί εδώ και μήνες που μαδάνε τη μαργαρίτα για το αν θα πάρουν τεχνικό διευθυντή και ποιος θα είναι αυτός.
Μήπως τα ίδια δεν λέγατε και με το μπάσκετ; ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ξεκάθαρα τα όσα έγιναν και από κάτω μου λέτε γιατί δεν λέω κουβέντα, πως είναι ίδια με του Καραϊσκάκη και άλλες τέτοιες αηδίες. Με το ζόρι δηλαδή να σας πω αυτό που θέλετε και αυτό που σας ταίζουν οι βοσκοί σας και όχι εκείνο που ισχύει; Αφού δεν καταλαβαίνετε ρε παιδιά τι διαβάζετε και δεν παίρνετε χαμπάρι ούτε τα βασικά γιατί χάνετε τζάμπα το χρόνο σας εδώ μέσα;
Και για να κλείσουμε να πούμε πως εμένα κανένα κακό δεν μου κάνετε, ότι και να γράφετε. Ίσα – ίσα που μου ανεβάζετε και την επισκεψιμότητα. Σε τέτοιο επίπεδο ώστε αν μάλιστα πληρωνόμουν με βάση τα χτυπήματα (επειδή ρώταγε κάποιος, έτσι μετριέται το κάθε άρθρο και όχι με τα μηνύματα) θα είχα γίνει ήδη εκατομμυριούχος αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα γίνουμε τόσο πολλοί. Κρίμα…
Πηγή:gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: