Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Περίεργο το νταηλίκι του Θεοδωράκη»!

«Εγώ τον σέβομαι το Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι ‘θα πάω και θα την καταλάβω’, δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο», δήλωσε Γ. Μπουτάρης, απαντώντας στην... απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη, για την απαγόρευση συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, την Πέμπτη (09/06).
«Περίεργο το νταηλίκι του Θεοδωράκη»!
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα Mega», ο κ. Μπουτάρης τόνισε, ότι ακόμα και αν ο κ. Θεοδωράκης καταλάβει την πλατεία, η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί παρά μόνο να του κόψει μια κλήση από τη δημοτική αστυνομία, για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.
Ακόμη, τόνισε ότι είναι απόφαση του δήμου να μη γίνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας ότι το ίδιο έγινε με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τον Ηρακλή. «Εγώ τον σέβομαι το Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι ‘θα πάω και θα την καταλάβω’, δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο», δήλωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης,
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηπέτρου, εκπρόσωπος της «Σπίθας», σημείωσε ότι «ο κ. Μπουτάρης εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια προς το ΠΑΣΟΚ, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μάνο που τον στήριξαν"», υπογραμμίζοντας ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους.
Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν απαγόρευσε, αλλά αντιπρότεινε στον Μ.Θεοδωράκη άλλο χώρο.
Ερωτηθείς τι σκοπεύει να πράξει εάν κ. Θεοδωράκης επιμείνει να «καταλάβει» την πλ. Αριστοτέλους, όπως έχει προαναγγείλει, ο Δήμαρχος επανέλαβε: «Δεν έχω τρόπο να αντιδράσω. Έχω μόνο την δημοτική αστυνομία. Το πολύ να κόψει καμιά κλήση για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου».
«Λυπάμαι πάρα πολύ από τη συμπεριφορά αυτή. Προσωπικότητες του κύρους του Μ.Θεοδωράκη θα έπρεπε να σέβονται την έννομη τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: