Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Απροειδοποίητες αλλαγές, δυσκολεύουν τα αγωνιστικά τεστ!!

ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ ΜΠΑΛΑΦΑ
 

Σε αλλαγές όσον αφορά στους χρόνους των αγωνιστικών τεστ προχώρησαν οι παράγοντες της διαιτησίας. Επίσης, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά τόσο στις γραπτές εξετάσεις, όσο και στα βίντεο τεστ.

Ολα αυτά συμπεριλαμβάνονται ως παράρτημα στο νέο κανονισμό διαιτησίας, όμως κανείς δεν ανέλαβε να ειδοποιήσει τους διαιτητές, τους βοηθούς, τους παρατηρητές, όπως επίσης και τους εκπαιδευτές. Η ευθύνη των παραγόντων της διαιτησίας, συμπεριλαμβανομένων και όσων κατέχουν πόστα στις επιτροπές διαιτησίας των ενώσεων είναι μεγάλη.

Τα αγωνιστικά τεστ θα γίνουν τον Αύγουστο. Σε αυτά οι ρέφερι της Σούπερ Λίγκας θα έχουν τους ίδιους χρόνους με τους διεθνείς. Αυτό σημαίνει ότι το καθένα από τα έξι 40αρια θα πρέπει να τα βγάλουν σε 6,2 δευτερόλεπτα αντί για 6,4. Επίσης ο ίδιος χρόνος ισχύει και για τους διαιτητές της Football League. Παράλληλα μειώθηκε κατά πέντε δευτερόλεπτα ο ενδιάμεσος χρόνος στα είκοσι 150αρια.

Αναλυτικά οι χρόνοι στα 40αρια:

Διαιτητές Superleague: 6,2΄΄, Βοηθοί: 6΄΄, Διαιτητές Football League: 6,2΄΄, Βοηθοί: 6΄΄, Διαιτητές Football League 2 και Περιφερειακού: 6,6΄΄, Βοηθοί: 6,4΄΄.

Οι χρόνοι για τα 150αρια:

Διαιτητές Superleague: 30΄΄ το κάθε 150αρι και 35΄΄ ο χρόνος ξεκούρασης ενδιάμεσα στα πενηντάρια, Βοηθοί: 30΄΄ και 40΄΄, αντίστοιχα, Διαιτητές Football League: 30΄΄ και 40΄΄, Βοηθοί: 30΄΄ και 50΄΄, Διαιτητές Football League 2 και Περιφερειακού: 35΄΄ και 40΄΄, Βοηθοί: 35΄΄ και 50΄΄.

Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν τον Ιούλιο. Οι συμμετέχοντες σε αυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για τις περάσουν θα πρέπει να κάνουν τα μισά λάθη σε σχέση με πέρσι. Στις προηγούμενες εξετάσεις επιτρέπονταν μέχρι έξι λάθη αλλά σε αυτές του Ιουλίου επί συνόλου 20 ερωτήσεων, για να περάσει κάποιος θα πρέπει να κάνει μόνο τρία λάθη, δηλαδή στα τέσσερα αν είναι διαιτητής, βοηθός, ή παρατηρητής της Σούπερ Λίγκας θα κόβεται!  Το όριο για τη Football League και τη Football League 2 είναι μέχρι τέσσερα λάθη και μέχρι έξι για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Από κει πέρα οι εκπαιδευτές της κάθε κατηγορίας θα μπορούν, πάντα στις γραπτές εξετάσεις, να κάνουν ένα λάθος παραπάνω σε σχέση με τους προαναφερόμενους. Οι εκπαιδευτές της πρώτης κατηγορίας θα κόβονται στα πέντε λάθη και της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στα έξι.

Οι συμμετέχοντες στις γραπτές εξετάσεις θα έχουν ύλη 1.000 ερωτήσεων για να διαβάσουν. Αυτή θα είχε δοθεί, όμως υπάρχει καθυστέρηση λόγω της αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ.

Στα τεστ με βίντεο, που θα επίσης θα γίνουν τον Ιούλιο, οι συμμετέχοντες (διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές και εκπαιδευτές) θα διαγωνιστούν σε δέκα φάσεις που θα επιλεγούν από μια γκάμα συνολικά 1.000, οι οποίες έχουν αποσταλεί από την UEFA. Στη κατηγορία της Σούπερ Λίγκας θα επιτρέπονται μέχρι τρία λάθη και ένα περισσότερο σε όλες τις υπόλοιπες. 
Πηγή: theplayer.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: