Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Αφεντικό» της πόλης και… ευρωπαίος!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη στην κατάμεστη Πυλαία με 63-56 και με 3-2 νίκες κατέλαβε την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

«Αφεντικό» της πόλης και… ευρωπαίος!
Ο «Δικέφαλος» κυριάρχησε από πολύ νωρίς στο παιχνίδι και με το 12-0 των πρώτων πέντε λεπτών να τον οδηγεί, έφτασε στη νίκη επί του Άρη, που ήταν κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος είχε μόνο τον Ταπούτο.  

Για τον ΠΑΟΚ εξαιρετική εμφάνιση έκαναν ο Μάρσαλ με 20 πόντους και ο Ντόζιερ με 17 πόντους και 18 ριμπαόυντ, ενώ για τους «κίτρινους» ο Ταπούτος που προσπαθούσε μόνος του, σταμάτησε στους 20.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο ΠΑΟΚ, επηρεασμένος από το πάθος της κερκίδας, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ξεκίνησε με ένα φοβερό σερί 12-0. Οι «κίτρινοι» έδειχναν να τα έχουν… χαμένα και τελικά πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους με τον Σλούκα μετά από 4 λεπτά και 55 δεύτερα. Στο… καπάκι ο Μπράουν με τρίποντο μείωσε και άλλο την διαφορά για τον Άρη, ωστόσο δεν υπήρχε συνέχεια. Ο «Δικέφαλος» αντίθετα συνέχισε να σκοράρει και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10, 15-5.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι γρήγορα – γρήγορα «εκτόξευσαν» την διαφορά στο 16, 21-5. Η μεγάλη διαφορά… ξύπνησε τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι αντέδρασαν και με επτά πόντους κατέβασαν την διαφορά κάτω από τους 10, 21-12. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία… αντεπίθεση των «κίτρινων». Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να… τρέχει το σκορ, έφτασε στο 29-16 και τελικά έκλεισε το ημίχρονο στο +13, 33-20.

Παρά την διακοπή του ημιχρόνου, ο Λευτέρης Σούμποτις δεν μπόρεσε να… διορθώσει πολλά και έτσι λοιπόν και το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε σταθερά την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, 40-25 και 42-29, ενώ μετά από ένα μικρό σερί του Άρη το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον «Δικέφαλο» να προηγείται 47-36.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο θυμηθήκαμε τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, καθώς έστω και υπό προϋποθέσεις είχαμε ντέρμπι. Ο Άρης μπήκε δυνατά παίζοντας το… τελευταίο του χαρτί και με δύο τρίποντα από τους Στίγγερς και Ταπούτο, μείωσε στο -9 8.14’’ πριν το φινάλε, για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα. Στην συνέχεια οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε πολλές… τραβηγμένες επιθέσεις και με τον Ταπούτο να είναι ιδιαίτερα εύστοχος, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να πλησιάσουν στο -4, 60-56 πενήντα δεύτερα πριν το φινάλε. Τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος και πήρε τη νίκη με 63-56 και παράλληλη την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: