Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"Όλα προχωράνε με την Καβάλα"!!

Μέσα σ` όλα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πριν την χθεσινή συνέλευση του Ερασιτέχνη, επικοινώνησε μέσω γραπτού μηνύματος με τον Μάκη Ψωμιάδη και εκείνος του ζήτησε να προχωρήσει κανονικά τις διαδικασίες εμπλοκής της οικογένειας στον Ηρακλή!!!
"Όλα προχωράνε με την Καβάλα"!!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero fm:
Αρχικά ο κ. Γωγάκος ρωτήθηκε σχετικά με σημερινή δήλωση του Σταύρου Ψωμιάδη ότι επιστρέφει στην Καβάλα και δεν εγκαταλείπει την ομάδα και τόνισε:
«Έχουμε μιλήσει με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Καβάλα και όλα για εμάς ισχύουν κανονικά, ίσως αυτή η δήλωση να έγινε για λόγους τακτικής, για τον κόσμο της Καβάλας και δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι ότι είχαμε κάνει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος και η προθεσμία έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας. Η πρόταση αυτή ήταν η μοναδική που υπήρξε και ήμουν υποχρεωμένος να την φέρω προς ψήφιση στην γενική συνέλευση του ερασιτέχνη ώστε να αποφασίσει ο κόσμος της ομάδας. Εγώ δεν μπορώ να απολογηθώ ούτε να υποστηρίξω την πρόταση, ο κόσμος με την ψήφο του είναι αυτός που θα την κρίνει τελικά. Δώσαμε χρόνο μέχρι την Πέμπτη για να στο σκεφτεί ο κόσμος αλλά και να μπορέσουν να γίνουν μέλη στον ερασιτέχνη ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Η εγγραφή είναι δωρεάν και η συνδρομή 50 ευρώ, όσοι θέλουν έχουν χρόνο να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν την Πέμπτη»
Σε ερώτηση για την χρονική περίοδο που έγινε η πρόταση και αν ισχύει ακόμη μετά τα τελευταία γεγονότα, ο κ. Γωγάκος είπε:
«Η πρόταση έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό, μια εβδομάδα περίπου πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο αλλά ακόμη και την τελευταία μέρα, λίγο πριν την παρουσιάσουμε στον κόσμο δεν είχαν κάνει πίσω οι ενδιαφερόμενοι. Είχα επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΠΑΕ Καβάλας ακόμη και την Δευτέρα που έληγε η προθεσμία και μου είπαν ότι ισχύει κανονικά, έτσι την έφερα στην γενική συνέλευση»
Στην επιμονή του Γιώργου Ζαγόρα με ποιον συννεννοήθηκε, ο κ. Γωγάκος απάντησε:
«Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης μου έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό και μου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον την Δευτέρα. Μου είχαν δώσει ένα νούμερο για να επικοινωνώ και ρώτησα με μήνυμα την Δευτέρα αν ισχύει η πρόταση, έλαβα θετική απάντηση, ότι προχωράμε κανονικά με την συμφωνία. Το μήνυμα ήταν από το κινητό του κ. Μάκη Ψωμιάδη. Θέλω να επισημάνω ότι εμείς κάναμε μια συμφωνία με μια εταιρεία, ο εκπρόσωποι της μπορεί να αλλάζουν αλλά η εταιρεία είναι η ίδια και με την εταιρεία είχαμε κλείσει την συμφωνία, όχι με φυσικά πρόσωπα, τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται»
Συνεχίζοντας είπε επίσης:
«Για τον Ηρακλή είναι η μοναδική λύση αυτή την στιγμή και έχουμε την γραπτή πρόταση της ΠΑΕ Καβάλας στα χέρια μας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η ΠΑΕ Καβάλα θα έχει έδρα την Καβάλα, θα ανήκει στην ΔΟΥ Καβάλας και εμείς θα τους εκχωρήσουμε με οικονομικό αντάλλαγμα ένα από τα 2 σήματα του Ηρακλή (το «Η») για 20 χρόνια, η ερασιτεχνική Καβάλα θα συνεχίσει να έχει το 10% της ΠΑΕ. Τους εκχωρούμε επίσης τα γραφεία στην Μίκρα ενώ η ομάδα θα ονομάζεται πλέον νέος Ηρακλής, θα παίζει με μπλε, θα έχει σήμα το «Η», θα αγωνίζεται στο Καυταντζόγλειο ενώ σε εμάς θα ανήκουν οι ακαδημίες και θα έχουμε το 20% από κάθε πώληση παίκτη των ομάδων Κ17 και Κ20 και φυσικά η ΠΑΕ Ηρακλής θα πτωχεύσει και θα διαλυθεί, αυτή η συμφωνία σε γενικές γραμμές. Άλλη πρόταση δεν υπάρχει για τον Ηρακλή τώρα, ο κ. Κούτλας είπε ότι θα ενδιαφερθεί μόνο αν ο Ηρακλής μείνει στην Superleague ενώ ο κ. Παντελή είπε ότι έχει μόλις 500.000 ευρώ και για να αγωνιστεί η ομάδα στην Superleague απαιτούνται περίπου 3 εκ. ευρώ, οπότε δεν τίθεται θέμα. Μιλήσαμε και με τον κ. Ρέμο, που έστειλε επιστολή και είπε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Αν ο κόσμος δεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ Καβάλα έχει καλώς και αν δεν την δεχθεί τότε ο κ. Ρέμος θα πρέπει βρει λύση ή να «τρέξει» ο ίδιος την ομάδα»
Ερωτηθείς για την προσωπική του άποψη επί του θέματος:
«Κάποιοι φώναζαν χθες στην γενική συνέλευση ότι πρέπει να ντρέπομαι που έφερα μια τέτοια πρόταση για τον Ηρακλή αλλά θα πρέπει να ντρέπονται άλλοι, αυτοί που έφεραν τον Ηρακλή σε αυτή την κατάσταση. Είτε είναι άτομα μέσα από την οικογένεια είτε εκτός Ηρακλή καθώς έχει γίνει φανερό πλέον ότι η ομάδα είχε στοχοποιηθεί. Τόσο καιρό οι διοικήσεις την ΠΑΕ δεν έδιναν σημασία στον ερασιτέχνη, δεν πλήρωνα ποτέ τίποτε, έκαναν ότι ήθελαν και τώρα πέταξαν πάλι την καυτή πατάτα στα χέρια του ερασιτέχνη. Άλλες ΠΑΕ πληρώνουν τον ερασιτέχνη αλλά στον Ηρακλή ο ερασιτέχνης και ο κόσμος πληρώνουν για όλα. Με λεφτά του κόσμου και του ερασιτέχνη γίνονται οι δικαστικοί αγώνες αυτή την στιγμή ώστε να δικαιωθεί η ομάδα. Αυτό που έχω να πω λοιπόν είναι ότι θέλω να έρθουν να ψηφίσουν όσο περισσότεροι γίνεται και να αποφασίσουν για το μέλλον της ομάδας»
Στην επιμονή του Γιώργου Ζαγόρα για μια απάντηση, ο κ. Γωγάκος είπε:
«Είναι η μοναδική λύση αυτή την στιγμή, θα προτιμούσα να υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά δεν υπάρχουν και για αυτόν τον λόγο έφερα αυτή την πρόταση προς ψήφιση»
Για την παρέμβαση της ΕΕΑ στο θέμα του ΑΦΜ:
«Αν έχουμε κάποια εξέλιξη μέχρι τις 5 Ιουλίου θα πάω αλλιώς όχι. Είναι φανερό ότι ο κ. Μπιτσαξής θέλει να φέρει κάποια εμπόδια, εμείς όμως δεν έχουμε καμιά αντιδικία με την Καβάλα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον κόσμο της Καβάλας, που μπορεί να γίνουν φίλαθλοι του Ηρακλή αν πάει καλά η ομάδα και έρθουν στην συνέχεια επιτυχίες. Θα ήθελα πάντως από όλους να έχουν δείξει ανάλογη ευαισθησία όταν ο Ηρακλής βαλόταν όλο αυτό το διάστημα»
Για την ψηφοφορία της Πέμπτης:
«Θα είναι μυστική, με φάκελο θα ψηφίζουν τα μέλη και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι μέλη και θα έχουν πληροφορηθεί καλύτερα για την συμφωνία μας με την ΠΑΕ Καβάλα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει αλλάξει κάτι καθώς έχω την διαβεβαίωση ότι συνεχίζουμε κανονικά. Αν πάντως αλλάξει κάτι πιστεύω ότι θα με ενημερώσουν»
Στην ερώτηση τι θα συμβεί μετά τα 20 χρόνια, που έχει ισχύ η συμφωνία:
«Μετά τα 20 χρόνια θα υπάρξει έγγραφη παράδοση της ΠΑΕ στον ερασιτέχνη Ηρακλή. Υπάρχουν πάντως και ποινικές ρήτρες σε περίπτωση που οι επενδυτές θελήσουν να φύγουν νωρίτερα, ας μην ανησυχεί ο κόσμος για αυτό»
Κλείνοντας, ο κ. Γωγάκος ανέφερε επίσης:
«¨Το σκάνδαλο με τα στημένα φυσικά με επηρεάζει ως άνθρωπο, δεν με αφήνει αδιάφορο, βγαίνουν πάντως πολλές συνομιλίες που δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετούν καθώς δεν είναι ποινικά κολάσιμες. Αυτό που σίγουρα έχει φανεί περίτρανα πάντως είναι ότι ο Ηρακλής είχε στοχοποιηθεί, ο Ηρακλής ήταν το μαύρο πρόβατο. Αν υπάρξει τιμωρία της Καβάλας τότε θα κάνουμε νέα διαπραγμάτευσης με τους ιδιοκτήτες της Καβάλας. Αν μείνει ο Ηρακλής στην Superleague, κάτι που το πιστεύω και το εύχομαι, για αυτό άλλωστε συνεχίζουμε τους δικαστικούς αγώνες και ξοδεύουμε τόσα χρήματα, αν λοιπόν μείνει ο Ηρακλής στην Superleague τότε δεν ισχύει τίποτε. Ο στόχος μας άλλωστε είναι να παίξει ο Ηρακλής στην Superleague είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: