Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τα Βριλήσσια διαλύονται!


Το Δ.Σ. των Βριλησσίων δήλωσε την παραίτηση του  και η Κυπελλούχος Ελλάδας απειλείται με διάλυση! Σε επίσημη επιστολή τους τα μέλη διευκρινίζουν τους λόγους παραίτησής τους.  

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την σύσσωμη παραίτηση του δ.σ του αθλητικού σωματείου μας και παράλληλα επιγραμματικά να σας ενημερώσουμε για τους λόγους που μας ώθησαν τελικά σε αυτήν την «οδυνηρή» απόφαση. Ως γνωστόν τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μία μεθοδευμένη προσπάθεια από τη διοίκηση του συλλόγου ώστε η ομάδα μας να ανακτήσει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η προσπάθεια αυτή δικαιώθηκε περίτρανα με την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος! Στην τριαντάχρονη παρουσία του συλλόγου, υπήρχε πάντοτε σημαντική οικονομική συνδρομή στην προσπάθεια της διοίκησης τόσο του Δήμου Βριλησσίων όσο και της Πολιτείας, μέσω των ετήσιων τακτικών επιχορηγήσεων. Κατά πρωτοφανή όμως τρόπο την φετινή χρονιά ο Δήμος Βριλησσίων, παρόλο που με απόφαση δημοτικού συμβουλίου μείωσε σημαντικά την επιχορήγησή του προς εμάς (32.500 €), δεν την κατέβαλλε και ολοσχερώς (23.000 €). Επιπλέον η ΓΓΑ όχι μόνο δεν κατέβαλε την τακτική επιχορήγηση για το αγωνιστικό έτος 2010-2011 (15.500 €), αλλά ούτε και την προβλεπόμενη οικονομική αρωγή της στα έξοδα συμμετοχής της ομάδας μας στο ευρωπαϊκό Κύπελλο CHALLENGE CUP το Νοέμβριο του 2010 (9.500 €). Είναι κοινός τόπος ότι δεν νοείται ερασιτεχνικός αθλητισμός και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή της πολιτείας!!!

Δεδομένης της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας αλλά και της καθόλα διαφαινόμενης, αν όχι δεδομένης, «αδιαφορίας» για οικονομική συνδρομή του Δήμου Βριλησσίων αλλά και της Πολιτείας για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τα μέλη του δ.σ., επιδεικνύοντας σεβασμό προς την προσπάθεια των αθλητών του συλλόγου, αξιοπρέπεια, αλλά και αίσθημα ηθικής και ευθύνης, αποφασίζουν να παραιτηθούν από τη διοίκηση του συλλόγου. Άλλωστε δεν συνάδει με το προφίλ του συλλόγου και τη ειλικρινή σχέση του με τους αθλητές και συνεργάτες του, να δημιουργηθεί ένας οικονομικός προϋπολογισμός για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά, ο οποίος εκ προοιμίου δεν θα εκτελείτο!!!! Παράλληλα η ενέργεια τους αυτή ελπίζουν να αποτελέσει την απαρχή μιας προσπάθειας για τη διάσωση του πανέμορφου αλλά και πολύπαθου πλέον αθλήματος της χειροσφαίρισης, το οποίο με πίστη και θυσίες-κυρίως οικονομικές- υπηρέτησαν.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.».


Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: