Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ποιος… πρόδωσε τον Μπέο;

Ο Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται σε φυλακή του Ναυπλίου και αισθάνεται… προδομένος για αυτό, αφού είχε πάρει την υπόσχεση πως δεν θα τον «ακουμπήσει» κανείς για πέντε χρόνια.

Ποιος… πρόδωσε τον Μπέο;
Στην χρονιά που μας πέρασε, ο Αχιλλέας Μπέος ήταν …ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλοτε θετικός, με την φοβερή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και άλλοτε αρνητικός, με τις συνεχείς προκλήσεις προς τους αντιπάλους του. Οι αρχές όμως, σύμφωνα με την δικογραφία, προδίδουν και άλλες κατηγορίες στον ισχυρό άνδρα της ομάδας του Βόλου, ο οποίος ωστόσο αρνείται τα πάντα. Αυτό έκανε και στην απολογία του στον ανακριτή το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο δεν τον έπεισε και έτσι κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Αυτό που προκαλεί όμως μεγαλύτερη εντύπωση σε όλους, είναι το γιατί ο Μπέος ήταν τόσο προκλητικός τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η δήλωσή μία ημέρα πριν την σύλληψή του, όταν είχε πει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής: «εγώ πίνω καφέ στην Πλατεία Ελευθερίας, αν θέλετε ελάτε να με συλλάβετε».

Στα δημοσιογραφικά γραφεία λοιπόν, εδώ και καιρό κυκλοφορούν κάποιες φήμες, ενώ στην εφημερίδα Goal προ ημερών γράφτηκε το εξής: «Πολλοί αναρωτιούνται πώς την έπαθε έτσι, καταλήγοντας στο ότι το... έξυπνο πουλί από τη µύτη πιάνεται. Στις αρχές, λοιπόν, του περασµένου καλοκαιριού φέρεται να είχε λάβει άνωθεν διαβεβαιώσεις πως δεν θα τον «πείραζε» κανένας για την επόµενη 5ετία. Ήταν τόσο σίγουρος που γινόταν όλο και περισσότερο αλαζονικός και προκλητικός. Μόνο που κάποιοι του... τράβηξαν την περόνη στο χρόνο πάνω, ανοίγοντας το φάκελό του...»

Εμείς λοιπόν αναρωτιόμαστε, ποιος είναι αυτός που μπορεί να δίνει τέτοιες υποσχέσεις και να ξέρει πως μπορεί να τις τηρήσει; Μήπως πρέπει να κινηθούν και προς αυτό το πρόσωπο οι διωκτικές αρχές; 

Γιατί σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο… βρομάει, αλλά μάλλον δεν είναι ο μοναδικός χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: