Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης εξηγεί το πώς στήνεται ένα ματς

Στην κατάθεση του στον εισαγγελέα στις 9/11/10 ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης, εξηγεί μεταξύ άλλων το πώς στηνεται ένα ματς...
Ο Πέτρος Θεοδωρίδης εξηγεί το πώς στήνεται ένα ματς
Αναλυτικά η ένορκη εξέταση του κ. Θεοδωρίδη:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Την 22/12/2009 δηλώσατε δημόσια τα εξής: «Το λιγότερο είναι ένα στημένο παιχνίδι την εβδομάδα όταν παίζει ο Εθνικός Αστέρας με τον Πιερικό και βλέπουν όλοι τι γίνεται, δεν ασχολείται όμως κανείς».
Με βάση τις δηλώσεις αυτές, τι γνωρίζετε σχετικά με τους φερόμενους ως ύποπτους αγώνες και το «στήσιμο» αυτών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και επί εικοσαετίας πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής και Πρόεδρος της Ένωσης Β-Γ Εθνικής την περίοδο 2006-2007. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι που κατήγγειλα έχω να δηλώσω τα εξής: Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι φίλαθλοι φώναζαν κατά τη διάρκεια του αγώνα οι μεν: «Είναι στημένο;» και οι άλλοι απαντούσαν: «Ναι». Το παιχνίδι ξεκίνησε και ήταν στο κουπόνι του στοιχήματος με ποσοστό περίπου για τον Πιερικό 5,8 και ξαφνικά πριν την έναρξη του αγώνα το εν λόγω ποσοστό έγινε 1,4 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, πράγμα που σπανίως γίνεται.
Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει στοιχηματισμός και υπάρχει σιγουριά για το αποτέλεσμα, τότε είναι πιθανόν να γίνουν όλα αυτά που έγιναν. Ο συγκεκριμένος αγώνας έληξε με νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας του Πιερικού, γεγονός που είχε διαρρεύσει πριν την έναρξη του αγώνα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από την έκθεση της ΟΥΕΦΑ και του ΟΠΑΠ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε πώς «στήνεται» ένας αγώνας και ποια είναι τα εμπλεκόμενα μέρη κάθε φορά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να «στηθεί» ένα παιχνίδι το ποιο ουσιώδες είναι να έχει γνώμη και γνώση ο προπονητής γιατί αυτός κάνει τη σύνθεση της ομάδας, με εντολή άνωθεν. Πολλές φορές το γνωρίζουν όλοι οι παίκτες, ενώ σε άλλες μόνο οι βασικοί ποδοσφαιριστές που έχουν λάβει την εντολή να φέρουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Άλλες φορές ο προπονητής μπορεί να κρατήσει στον πάγκο βασικούς παίκτες για να αποδυναμώσει την ομάδα προς ένα ορισμένο αποτέλεσμα. Όσον αφορά τους διαιτητές, σε ορισμένα παιχνίδια ενδεχομένως ο διαιτητής είτε να γνωρίζει το «στήσιμο» του αγώνα, είτε να συμμετέχει ο ίδιος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα οφέλη των παικτών από ένα «στημένο» παιχνίδι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μένει απλήρωτος δίνονται υποσχέσεις ότι την επόμενη του αγώνα θα έχει εξοφληθεί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω.
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: