Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Χρηστίδης: «Κύπελλο... χτύπημα στο κατεστημένο»

O βετεράνος πορτιέρο του Άρη και ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών στη θέση του, ο Νίκος Χρηστίδης, έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στην 28η Ιουνίου του 1970, όπου οι κίτρινοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο, μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Χρηστίδης, τόνισε: «Η θέληση και η πίστη των δεκαέξι παικτών που ήταν στην αποστολή για εκείνο το παιχνίδι, ήταν αυτάν που μας έκαναν να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν πολύ μεγάλος ο πόθος, όχι μόνο δικός μας, αλλά και όλης της οικογένειας του ΑΡΗ. Η ομάδα κατόρθωσε και πέτυχε ένα τρομερό χτύπημα στο κατεστημένο του ΠΟΚ. Αυτή τη μεγάλη επιτυχία όμως δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί σωστά, κάτι που έκαναν κάποιες άλλες ομάδες. Η εξήγηση είναι μία. Η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν ήταν έργο και προσπάθεια μιας μόνο ομάδας. Εκείνη την ήμερα έπαιξαν στο γήπεδο μια παρέα παικτών. Έπαιξε ο πολύς κόσμος του ΑΡΗ οργανωμένος και μη έπαιξε η τότε διοίκηση μαζί με την αντιπολίτευση και τα μέλη του συλλόγου η συνισταμένη αυτών των δυνάμεων έδωσε την πίστη για τη νίκη στην ομάδα. η πίστη και η αγάπη που έχουμε για την ομάδα μας που είναι ο ΑΡΗΣ. Δυστυχώς δεν το έχει πετύχει μέχρι τώρα γιατί ψάχνουν να βρουν εχθρούς μέσα στην ομάδα. υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πιστεύουν και ακολουθούν την ομάδα. αυτό ήταν το απλό μυστικό που έδωσε το Κύπελλο στον ΑΡΗ».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο βετεράνος παίκτης, ανέφερε: «Ουσιαστικά ο ΑΡΗΣ κατέκτησε το Κύπελλο την ημέρα που η Βραζιλία κατακτούσε το παγκόσμιο. Ακόμα, ξέραμε και είχαμε "σημειώσει" στο μυαλό μας, ότι κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, από εκεί και πέρα θα παίζαμε εναντίον του ΠΑΟΚ που του είχαμε "πάρει τον αέρα". Δεν θέλω να υποτιμήσω την μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά έτσι ήταν η κατάσταση».

Τέλος ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας για τον «χρυσό» σκόρερ του ΑΡΗ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, κ. Μανώλη Κεραμιδά, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Είναι τεράστιος. Ένας γίγαντας σε ψυχή, καλοσύνη και σε αγωνιστική προσπάθεια. Πάνω από όλα όμως είναι αρειανός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: