Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Υποπτος ο Πιλάβιος

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος ενδύθηκε το μανδύα του θύματος και ζήτησε από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ να κλείσουν το μαγαζί (όπως και έγινε) μέχρι να δουν τι θα γίνει. Επικαλέστηκε πολλούς λόγους, άλλους πιστευτούς, άλλους λιγότερο κι άλλους αστείους. Για τα στημένα, τη βία, τους μπράβους και για πολλά άλλα. Α, και για κείνον τον τελικό της απόλυτης ντροπής.
Για κείνον δεν είπε λέξη. Αλλά υπάρχει κι αυτός. Και μαζί με όλα τα υπόλοιπα οι ευθύνες του κ. Πιλάβιου - αλλού περισσότερες κι αλλού λιγότερες - είναι δεδομένες. Μόνο που ο ίδιος φρόντισε να τις απεκδυθεί.
Στο διάγγελμά του προς το ακροατήριο των Ενώσεων μας είπε ότι αδίκως βάλλεται. Μίλησε για τα στημένα ως έναν από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μπει (προσωρινά έστω) λουκέτο στο ποδόσφαιρο. Μόνο που δε μας είπε ποιοι ευθύνονται για τα στημένα. Μας είπε για τους νταβατζήδες, που δρουν ανενόχλητοι. Δε μας είπε ποιος (ποιοι) έφερε τους νταβατζήδες. Μίλησε για τη βία, που κατατρώει τη σάρκα του ποδοσφαίρου. Δε μας είπε τι έκανε ο ίδιος - ως έχων το γενικό πρόσταγμα - για την αντιμετώπισή της. Δε μας είπε για τον τελικό της ντροπής στο Κύπελλο, που δέρνονταν όλοι με όλους μέχρι να κουραστούν. Σαν να μην έγινε ποτέ ή σαν να τον διέγραψε από το «σκληρό δίσκο» της μνήμης του.
Ακόμη δεν είπε πολλά άλλα. Για τις αδειοδοτήσεις, τις πλαστές ενημερότητες, τα ψέματα ενώπιον του Κοινοβουλίου, για ότι τάχα θα φέρει στο συμβούλιο το άνοιγμα των φακέλων αλλά δεν το έπραξε ποτέ. Για όλα αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε. Και όλα μαζί μεγάλωσαν, γιγάντωσαν το πρόβλημα, το έκαναν ανυπέρβλητο. Ολα αυτά όμως, είναι δικά του δημιουργήματα.
Είναι αυτός που κορόιδεψε τον Ηρακλή (είπε «διώξτε τον απατεώνες από την ομάδα και κάτι θα γίνει») και τον ΟΦΗ (υποσχέθηκε στον Μαχλά ότι θα δει προσωπικά τον φάκελο της ομάδας, αλλά αντ΄ αυτού έκλεισε το δρόμο στους Κρητικούς με ψηφοφορία δια περιφοράς!)  και είναι αυτός που οχυρώθηκε πίσω από το αυτοδιοίκητο για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες. Επ' αυτού αρκεί να του (και σας) θυμίσουμε την άποψη του έγκριτου νομικού, του Γρηγόρη Ιωαννίδη, ενός νομικού με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. «Ναι μεν από την ΟΥΕΦΑ υπάρχει σεβασμός στο αυτοδιοίκητο» είπε, αλλά «όταν υπάρχουν παραβιάσεις νόμων, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανταγωνισμού, τότε δεν μπορεί να υπάρξει πρόθεση του αυτοδιοίκητου ως επιχείρημα για να μην εξετάζει συγκεκριμένες υποθέσεις».
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος εμφανίστηκε ως ο άνομος και άμεπτος, το αγγελικό δημιούργημα του οποίου βάλλεται από κακοποιά στοιχεία και ο ίδιος δεν μπορεί (άλλο) να το υπερασπιστεί. Ζήτησε να βάλουμε πλάτες. Να βάλουμε. Φτάνει ο ίδιος να ομολογήσει τις τραγικές ευθύνες του για το σημερινό χάλι και να τις αναλάβει. Με όποιον τρόπο πιστεύει. Μέχρι να το κάνει και μέχρι να ανοίξουν οι φάκελοι είναι  ύποπτος. Ετσι τον αντιμετωπίζουν οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον θεωρούν (και όχι μόνο αυτές), έτσι τον αντιμετωπίζει ο πολιτικός κόσμος με τον οποίο θέλει τώρα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι, έτσι τον αντιμετωπίζουν οι νομικοί που γνωρίζουν το νομικό δίκαιο και τα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, έτσι τον αντιμετωπίζουν ακόμα και μέλη μέσα από την ΕΠΟ, είτε τον ψήφισαν, είτε όχι. Αυτό πιστεύει και ο πολύς κόσμος.  sporday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: