Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σάντος: «Δεν κερδίζεις με τη φανέλα»

Σεβασμό στον αντίπαλο, υπομονή και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους, ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας προκειμένου να έρθει η νίκη απέναντι στη Μάλτα. Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε επίσης στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός:
«Να μην πιστεύουν οι παίκτες ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Είναι αλήθεια ότι είμαστε το φαβορί, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με φυσιολογικό τρόπο. Για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Θα πρέπει να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο, ο οποίος θα τα δώσει όλα, δεν θα έχει άγχος, κάτι που είδαμε και στο ματς στη Μάλτα, ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για μας.
Εχει δείξει το χαρακτήρα της. Είναι ομάδα που δουλεύει πολύ, τρέχει πολύ, παίζει άμυνα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που παίζει. Χρησιμοποιούν το επιθετικό κομμάτι με αντεπιθέσεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να έχουμε κατοχή της μπάλας, με υπομονή, χωρίς βιασύνη, για να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή και με αυτόν τον τρόπο να πετύχουμε κάποιο γκολ.
Αν το κάνουμε με σωστό τρόπο, θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τις αντεπιθέσεις τους, να κλέβουμε τις μπάλες. Αν τα κάνουμε σωστά, οι πιθανότητες της νίκης είναι αυξημένες. Αν πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε με τη φανέλα, κάνουμε λάθος», τόνισε ο Πορτογάλος στην αρχική του τοποθέτηση.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι ανάμεσα στην Κροατία και τη Γεωργία: «Θα πρέπει να κερδίσουμε τη Μάλτα. Είμαστε στην πρώτη θέση, εξαρτόμαστε μόνο από εμάς και τα δικά μας αποτελέσματα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία».
Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει κάτι ενόψει του αγώνα επισήμανε: «Τα πράγματα πήγαν καλά για μας. Υπήρχαν προβλήματα, όπως και κόπωση για κάποιους. Οι παίκτες βοήθησαν από την πλευρά τους και παρά την κούραση, στον ψυχολογικό τομέα είναι καλά, θα το ξεχάσουν και θα σκέφτονται μόνο τη νίκη».
Ο Σάντος ρωτήθηκε και για το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα: «Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό είναι πράγματι το δικό μας. Αλλά είναι δύσκολος τομέας, απαιτεί πολλούς αυτοματισμούς και αυτό είναι δύσκολο σε Εθνικές, γιατί οι παίκτες προέρχονται από διαφορετικές ομάδες και ο ένας θα πρέπει να αφομοιώσει τα χαρακτηριστικά του άλλου. Στις προπονήσεις έχουμε ρίξει το βάρος σε αυτόν τον τομέα. Όσες προϋποθέσεις δημιουργείς, τόσες περισσότερες ευκαιρίες για γκολ κάνεις».
Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τις φήμες για αλλαγή στους κανονισμούς αναφορικά με τα συμβόλαια των παικτών και αν μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες, είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσουν. Οι κανονισμοί αφορούν τους παίκτες, το συζητήσαμε για ώρες, τους είπα την άποψή μου, αλλά από την άλλη τους εξήγησα ότι θα πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη και όταν τελειώσουμε με το ματς, να το ξανασυζητήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: