Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

O επιτυχημένος Ζήσης του ΠΑΟΚ

Ο Ζήσης Βρύζας έχει παρελθόν στο πόστο του τεχνικού διευθυντή με τη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Μια θητεία που κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και σήμερα στον ΠΑΟΚ κολόνες της ομάδας είναι ορισμένες επιλογές από αυτές που έκανε ο Βρύζας.
Ο Πάμπλο Κοντρέρας, ένας από του δυο-τρεις καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος, είναι μία από αυτές, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι μία άλλη, ο Βιεϊρίνια, έστω κι αν έγινε με τις πλάτες του Φερνάντο Σάντος, μία τρίτη. Προφανώς και υπήρξαν και εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως για παράδειγμα ο Σαβίνι, αλλά σε γενικές γραμμές οι επιλογές που έκανε ο Βρύζας το διάστημα που ήταν τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ ήταν προφανώς πολύ καλές επιλογές και βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να ανέβει επίπεδο, κάτι που φάνηκε στα αποτελέσματά του και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.
Η επιλογή να πλαισιωθεί ο Φερέιρα από τον Ζήση Βρύζα είναι μάλλον μια πολύ έξυπνη επιλογή από πλευράς του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γόντικα. Και γιατί το παρελθόν του Ζήση έχει αποδειχτεί επιτυχημένο και γιατί τον Φερέιρα θα ήταν καλύτερο να τον πλαισιώσει ένας Ελληνας τεχνικός διευθυντής. Οχι μόνο γιατί γνωρίζει την περιβόητη ελληνική πραγματικότητα, όχι μόνο γιατί γνωρίζει αρκετά καλά τους περισσότερους Ελληνες παίκτες του ΠΑΟ, αλλά γιατί γνωρίζει καλά και την αγορά του ελληνικού πρωταθλήματος, στην οποία οι «πράσινοι» σκοπεύουν να κινηθούν. Το τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ο Αμπντούν ή ο Ντουγκλάο ή ο Τάτος ή ο Γεωργιάδης μπορεί μάλλον να το κρίνει καλύτερα ο Βρύζας από τον Φερέιρα.
Επιπλέον, όσο κι αν στον Παναθηναϊκό πηγαίνουν τώρα για περικοπές στο μπάτζετ, τα χρήματα που θα έχουν να διαθέσουν θα είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά με τα οποία έμαθε να ζει και να κάνει αυτή τη δουλειά ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, για τον Ζήση, όμως, που είχε μάθει να ψάχνει με πολύ λιγότερα μία μάλλον ευχάριστη.  sporday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: