Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αποφασισμένοι οι "Αγανακτισμένοι"

Οι "αγανακτισμένοι" που εδώ και δέκα μέρες κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος ανανεώνουν το καθημερινό τους ραντεβού για τις 18:00 σήμερα και την Κυριακή.
Αποφασισμένοι οι "Αγανακτισμένοι"
Αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου και τις δύο μέρες. Ιδιαίτερα όμως την Κυριακή, η πλατεία Συντάγματος αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο αφού το κάλεσμα είναι πανευρωπαϊκό, και ήδη μέσω των social media (Facebook, Twitter κλπ) πραγματοποιείται μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου η προσέλευση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Έτσι θα είναι και πάλι στο ίδιο σημείο στο ίδιο ραντεβού χωρίς πλέον να μετρούν τις μέρες και τις ώρες. Οι Αγανακτισμένοι είναι πλέον αποφασισμένοι να σπάσουν όλα τα «κοντέρ» όπως έκανα και την προηγούμενη Κυριακή, κάνοντας τους Ευρωπααίους να «τρίβουν τα μάτια τους» από τον όγκο τον παλμό και την διάθεση που έδειξαν να διαμαρτυρηθούν στα επώδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Στις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών, σημαντική ήταν και η παρουσία του «ιππικού», δηλαδή των δικυκλιστών που έδωσαν την δική τους ξεχωριστή «παράσταση» με τις κόρνες και τα μαρσαρίσματα τους πριν καταλήξουν στο «σημείο μηδέν». Στο «ιππικό» θα πρέπει όμως για να είμαστε δίκαιοι, να συμπεριλάβουμε και τους ποδηλάτες, οι οποίοι οργανωμένα πέρασαν τις βραδινές ώρες από το Σύνταγμα.
Όλα αυτά αναγκαστικά έχουν στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων στην συγκέντρωση της Κυριακής, όπου υπάρχει το δεύτερο πανευρωπαϊκό κάλεσμα. Εκεί όπου το Σύνταγμα αναμένεται να μετατραπεί σε… λαοθάλασσα Αγανακτισμένων.
Πάντως τις τελευταίες 3 μέρες δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να απαξιώσουν, να αμαυρώσουν και να προβοκάρουν το συγκεκριμένο κίνημα. Οι δηλώσεις και οι κόντρα δηλώσεις το μόνο που έχουν καταφέρει ήταν να μεταφέρουν ένα κομματικό επίπεδο σε μία αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση, ευτυχώς όμως χωρίς μέχρι στιγμής αυτού του είδους το «παιχνίδι» να επηρεάζει τους «Αγανακτισμένους».
Είναι προφανές πως κάποιοι μέσα στη Βουλή φοβούνται περισσότερο από κάθε τι, τη σιωπή των μυρίων!
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πιστεύουμε πως μέρα με την μέρα ο κόσμος θα συνεχίζει να διαδηλώνει ειρηνικά όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, και πως κάποια στιγμή τα αιτήματα του θα εισακουστούν και θα ικανοποιηθούν. Και αυτό γιατί όσο «αόμματο» και αν είναι το πολιτικό σύστημα, κάποια στιγμή θα κοιτάξει και έξω από τα παράθυρα της Βουλής.
Πηγή: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: