Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θέλουν τα ωφέλη από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων!!

Μέτωπο με τους βουλευτές και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα καλύπτει ολόκληρο το πολιτικό και το αυτοδιοικητικό φάσμα της περιοχής, για τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών ωφελειών από την αφαίρεση των μεσογειακών Αγώνων δημιουργείται στο νομό Μαγνησίας. 

 Αυτό προέκυψε από τη σημερινή ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διεκδίκηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος μετά από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 Τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, ισχύουν όπως αυτά αποφασίστηκαν στο Δ.Σ.: Θα ακολουθήσει η σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν 50 φορείς, το σύνολο δηλαδή των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, όπου θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα της κλιμάκωσης. 

Στο μεταξύ, διευκρίνισε, ότι "υπάρχει συνεργασία με τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και το Δήμο Λαρισαίων, ώστε το πλαίσιο αυτό να διαμορφωθεί ενιαία για ολόκληρη την περιοχή". "Με βάση αυτό περιμένουμε", πρόσθεσε ο δήμαρχος, "να υπάρξει το επόμενο διάστημα μια συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, την οποία ζητάμε επίμονα εδώ και μήνες, ώστε να ενημερωθούμε για τις κυβερνητικές προθέσεις και να μεταφέρουμε την ομόθυμη θέληση της περιοχής μας". 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Από τους βουλευτές απουσίαζε η Ροδούλα Ζήση, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας λόγω θεσμικών υποχρεώσεων στην Αθήνα, η οποία και απέστειλε σχετική επιστολή για τη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: