Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αποκάλυψη!

H «SportDay» αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για το χάος που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταστήματα του ΙΚΑ και κατά τόπους εφορίες αρνούνται να ενημερώσουν την ΕΠΟ για τη γνησιότητα των εγγράφων που έχουν στείλει οι ΠΑΕ, οι οποίες υπάγονται στην αρμοδιότητά τους.      

H «SportDay» κατέγραψε χθες τις τεράστιες προεκτάσεις που έχει πάρει η υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων, με ένα μεγάλο αριθμό ΠΑΕ που μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα να εμπλέκονται.

Οπως αποκαλύψαμε, συνολικά 21 ομάδες φέρονται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και πρόκειται ειδικότερα για 8 από τη Football League και 13 από τη Football League 2. Από αυτές έχουν γίνει γνωστές από την ΕΠΟ μόνον οι 8 και η τιμωρία που τους επιβλήθηκε σε πρώτο επίπεδο από την Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών ήταν η ανάκληση των δελτίων των παικτών που είχαν αποκτήσει τον Ιανουάριο και χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν πλέον και σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού αν κρίνουμε το δεδικασμένο που δημιουργεί η απόφαση του Ηρακλή, ο οποίος άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για να αποκαλυφθούν όλες οι παρατυπίες. Οι ομάδες αυτές είναι ο Ιωνικός, ο Εθνικός, η Αναγέννηση Καρδίτσας (Football League), ο Ασπρόπυργος, η Κόρινθος, ο Παναιγιάλειος, ο Αίας Σαλαμίνας και η Χερσόνησος (Football League 2). Το πόρισμα της έρευνας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν και καθημερινά προκύπτουν στοιχεία και για άλλες ομάδες που εμπλέκονται στο θέμα.

Το ζήτημα που προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, είναι ότι η ΕΠΟ συναντά εμπόδια για τον έλεγχο του συνόλου των σωματείων από τις κατά τόπους ΔΟΥ και ΙΚΑ που υπάγονται οι ομάδες, μια και δεν φαίνεται να συνεργάζονται μέχρι στιγμής στα αιτήματά της για την αποστολή των απαιτούμενων στοιχείων για τη διενέργεια του ελέγχου. Κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Για ποιο λόγο κρατικοί φορείς θέτουν εμπόδια στο θέμα αντί να ταχθούν στο πλευρό της ΕΠΟ; Είναι αλήθεια ότι δέχονται πιέσεις από τις ΠΑΕ προς αυτή την κατεύθυνση; Κι αν ναι, ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν για να αποκρύπτουν αυτά τα στοιχεία; Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, όπως είναι φυσιολογικό, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ του ασφαλούς πόσες ομάδες τελικά είναι μπλεγμένες στην υπόθεση. Να θυμίσουμε ότι εσχάτως προέκυψε πρόβλημα και με την Παναχαϊκή, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος Αλέξης Κούγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: