Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δεν χάνει ο Παναθηναϊκός!!

Όταν το γήπεδο «βράζει», όταν το αίμα των ψυχομένων οπαδών «κοχλάζει», όταν βρίσκεσαι μπροστά σε 18.000 κόσμου που ζητωκραυγάζει, όταν αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για τον τέταρτο τελικό των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, τότε μοιάζει ακατόρθωτο να νικήσεις.
Δεν χάνει ο Παναθηναϊκός!
Στο ΟΑΚΑ δεν αγωνίζονται μόνο οι παίκτες, αγωνίζονται και οι φίλαθλοι. Και όταν ο παλμός της ομάδας δείχνει να σταματά, οι σφυγμοί του κόσμου στήνουν το χορό της νίκης. Αυτό θα πει πώρωση.
Και για του λόγου το αληθές...
Ο Παναθηναϊκός είναι ανίκητος μέσα στο «σπίτι» του σε τελικούς των πλέι οφ. Και μάλιστα ανίκητος επί 18 σερί χρόνια! Απίστευτο; Και όμως αληθινό.
Στην ιστορία των τελικών των πλέι οφ από την καθιέρωση της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, οι «πράσινοι» έχασαν για τελευταία φορά το μακρινό 1993 όταν αντιμετώπιζαν και πάλι τον Ολυμπιακό και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας. Τότε βέβαια αγωνίζονταν στην Γλυφάδα, γεγονός που σημαίνει ότι στο ΟΑΚΑ δεν έχει χάσει το «τριφύλλι» ποτέ!
Στον πρώτο αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του «αιωνίου» στο γήπεδο της Γλυφάδας με 62-51, στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα δύο επόμενα παιχνίδια με 89-74 και 77-72 αντίστοιχα κάνοντας το 2-1 και στον τέταρτο τελικό, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του τρίτου αγώνα. Έτσι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα, αφού ο τέταρτος τελικός είχε το σκορ 2-0 υπέρ του.
Έκτοτε ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει στην έδρα του. Μάλιστα στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» τρέχουν ένα εντυπωσιακό σερί 27-0 από το 1995-96 που το χρησιμοποίησαν πρώτη φορά ως έδρα μέχρι και την περασμένη Κυριακή στο δεύτερο τελικό των «αιωνίων» (εξαιρείται η διετία 2002-04 που χρησιμοποιούσαν ως έδρα τους το κλειστό του Σπόρτινγκ)!
Θα κάνουν αύριο το 28-0 ή ήρθε η ώρα να σπάσει το σερί;
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: